Головна Новини Суспільство Кримінал Колишнього директора держпідприємства підозрюють у розтраті 13 мільйонів гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишнього директора держпідприємства підозрюють у розтраті 13 мільйонів гривень

БЕБ розслідує справу про зловживання у час воєнного стану

сьогодні, 14:53
Поділіться публікацією:

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) оголосило про підозру колишньому директору державного підприємства, яке входить до системи держрезерву, у розтраті понад 13 мільйонів гривень. Детективи встановили, що підозрюваний зловживав своїм службовим становищем та організував схему фінансових зловживань.

Колишнього директора держпідприємства підозрюють у розтраті 13 мільйонів гривень

Витрата бюджетних коштів. Фото: БЕБ

Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України (БЕБ) повідомили про підозру колишньому керівнику державного підприємства, яке займається держрезервом, у розтраті майна під час воєнного стану. Це підприємство управляє найбільшими промисловими холодильними складами в Україні.

В ході розслідування детективи виявили, що підозрюваний, зловживаючи своїм становищем, організував схему, за якою кошти з рахунків підприємства регулярно перераховувалися на рахунки фіктивних компаній за нібито придбання товарів, робіт та послуг, які в реальності не надавалися. Ці незаконні дії призвели до завдання державному підприємству значних збитків у розмірі понад 13 мільйонів гривень.

На цей момент досудове розслідування триває за дев’ятьма окремими епізодами. Ексдиректору оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень відповідно до частин 3, 4 і 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для підозрюваного.

Нагадаємо, детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) викрили трьох жителів Чернівецької області, які займалися незаконним виробництвом і продажем фальсифікованих мийних засобів. За повідомленням правоохоронців, організатором схеми виступила жінка, яка залучила двох спільників для масового виробництва підробленої побутової хімії в орендованих складах у Чернівецькому районі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини