Головна Новини Суспільство Кримінал Колишні співробітники СБУ організували тисячі кібератак на державні вебресурси: вирок суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишні співробітники СБУ організували тисячі кібератак на державні вебресурси: вирок суду

Організаторів кібератак на українські державні ресурси засудили

сьогодні, 12:39
Поділіться публікацією:








Солом'янський районний суд Києва, опираючись на матеріали Державного бюро розслідувань (ДБР) та Служби безпеки України (СБУ), виніс вирок двом колишнім співробітникам СБУ з Криму. Вони були визнані винними у державній зраді та несанкціонованому втручанні в електронні комунікаційні мережі. Про це повідомляє пресслужба ДБР.                                                                                                          

Колишні співробітники СБУ організували тисячі кібератак на державні вебресурси: вирок суду

Суд. Фото з відкритих джерел

Після окупації Криму російськими військами у 2014 році начальник одного з підрозділів Головного управління СБУ в АР Крим та його заступник зрадили присягу та приєдналися до російського ФСБ. У результаті їхньої діяльності було скоєно більш як 5 тисяч кібератак на вебресурси українських державних установ, міністерств та військових формувань.                                                                                                    

Суд визнав їх винними за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) та статтею 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних систем і мереж). Обом зловмисникам призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.


Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у Києві агента воєнної розвідки РФ, більш відомої як ГРУ. Зловмисник коригував ракетно-дронові удари по місту та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.

Крім того, Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції оголосив підозри 11 мешканцям Запорізької області у колабораційній діяльності. Оперативники зібрали докази, що вказують на їхню співпрацю з окупаційною владою у тимчасово захопленому Мелітополі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини