Головна Новини Суспільство Кримінал Кого покарають за масштабні пожежі в Луганській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого покарають за масштабні пожежі в Луганській області

Сума збитків від масштабних пожеж в Луганській області становить понад п'ять млрд гривень

31 січня 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Влітку 2020 року в Луганській області розгорілися масові пожежі, відповідальність за збитки від них покладено на держслужбовців. Про це повідомляються в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Кого покарають за масштабні пожежі в Луганській області

У ДБР розповіли, кому оголосили підозру, фото з відкритих джерел

Відомо, що повідомлення про підозру було вручено 31 січня керівнику Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Луганської області та екс-начальнику Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства в службовій недбалості.

Сума збитків від лісових пожеж в Новоайдарському районі складає більше п'яти мільярдів гривень. Пожежі знищили понад 8 тисяч гектарів лісових насаджень та пошкодили приватні будинки.

Слідчі з'ясували, що в липні, маючи інформацію про виникнення пожежі, підозрювані невчасно вжили заходів, необхідних для локалізації вогню.
Досудове слідство триває, посадовцям оголосили підозри в рамках провадження, відкритого за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Слідчий суддя найближчим часом розгляне клопотання слідчих про обрання міри запобіжного заходу підозрюваним. Планується також відсторонити начальника Головного управління ДСНС у Луганській області від посади. Сторона обвинувачення буде клопотати про призначення міри запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Бангладеші в результаті пожежі загинуло кілька десятків людей. За попередніми даними, загинуло 39 осіб, близько 100 людей травмувалися чи отримали опіки в результаті пожежі. Відомо, що на трипалубному судні, що рухалося по річці поблизу міста Джалакаті, спалахнула пожежа. Паром курсував з Дакки до міста Баргуна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини