Головна Новини Суспільство Кримінал Історичний вирок: сирійський офіцер отримав довічне ув'язнення за злочини проти людства
commentss НОВИНИ Всі новини

Історичний вирок: сирійський офіцер отримав довічне ув'язнення за злочини проти людства

Засуджений вчинив злочини під час громадянської війни в Сирії 2011 року

13 січня 2022, 17:17
Поділіться публікацією:

Німецький суд у четвер, 13 січня, засудив колишнього офіцера розвідки служби безпеки президента Сирії Башара Асада до довічного ув’язнення після того, як він визнав його винним у вбивстві, зґвалтуванні та злочинах проти людства. Про це повідомляє Reuters.

Історичний вирок: сирійський офіцер отримав довічне ув'язнення за злочини проти людства

Сирійський підсудний Анвар Р. - Reuters

Анвару Р. було пред'явлено звинувачення у 58 вбивствах, зґвалтуваннях та сексуальних домаганнях у в'язниці в Дамаску, яка контролювалася очолюваним ним підрозділом розвідки. Він відкинув усі звинувачення.

Це була перша в світі кримінальна справа, порушена через державні тортури під час громадянської війни в Сирії, яка почалася в 2011 році.

Минулого року Еяда А., іншого колишнього співробітника сирійської розвідки, засудили до 4-1/2 року ув'язнення за сприяння катуванням цивільного населення.

"Суд демонструє, що відповідальність за жахливі звірства режиму Асада можлива – що докази є переконливими і будуть прийняті судами – якщо національні прокурори та судді вирішать діяти. Як би ми не вітали результат цього процесу, ми не повинні забувати, що жорстокість злочинів, доведених у суді, триває донині в Сирії", – сказав Ерік Вітте з Ініціативи справедливості відкритого суспільства.

Уряд Асада заперечує, що катує в’язнів.

Вирок дасть надію багатьом із 800 000 сирійців у Німеччині після того, як спроби створити міжнародний трибунал щодо Сирії провалилися.

Прокуратура забезпечила судовий розгляд відповідно до законів Німеччини про універсальну юрисдикцію, які дозволяють судам переслідувати злочини проти людства, скоєні в будь-якій точці світу.

Наступного тижня у Франкфурті розпочнеться другий судовий процес над сирійським лікарем, підозрюваним у злочинах проти людства, включаючи катування в’язнів у військовому госпіталі міста Хомс у 2011-2012 роках.

Німецька прокуратура також звинувачує його у вбивстві в'язня за допомогою смертельної ін'єкції.

Як повідомляли раніше "Коментарі", нардепу Леросу загрожує тюремний термін: справу направили до суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини