Головна Новини Суспільство Кримінал Хто вбив російського пілота Кузьмінова: в Іспанії назвали причетних
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто вбив російського пілота Кузьмінова: в Іспанії назвали причетних

Російського пілота Максима Кузьмінова в Іспанії вбили чеченці на замовлення Кремля.

29 лютого 2024, 15:20 comments3166
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський пілот Максим Кузьмінов, який влітку 2023 року передав Україні гелікоптер Мі-8, а потім поїхав в Іспанію був убитий чеченськими бойовиками, яких найняли у Кремлі. Про це пише іспанське видання El Mundo на основі отриманих даних щодо вбивства Кузьмінова.

Хто вбив російського пілота Кузьмінова: в Іспанії назвали причетних

Російський пілот Максим Кузьмінов. Фото з відкритих джерел

El Mundo пише, опираючись на версії іспанських слідчих, що чеченці, які були завербовані та співпрацюють з російськими службами встановили місцеперебування Максима Кузьмінова. Це сталось завдяки спостереженню за його матір’ю Інною Кузьміновою, яка контактувала з російським пілотом в Іспанії. 

Іспанське видання вказує, що жінка мала значний вплив на підготовку операції щодо передачі російського гелікоптера та вийшла на зв’язок з українською розвідкою. Після приземлення в Харківській області Максима Кузьмінова взяла українська армія, від якої отримав гарантії безпеки та пропозицію залишитися в країні. Інна Кузьмінова приїхала туди раніше.

Попри це Максим Кузьмінов відмовився від українських гарантій. Згодом виявилось, що він переїхав до провінції Аліканте на сході Іспанії під іменем 33-річного громадянина України Ігоря Шевченка. Ця провінція є місцем проживання багатьох росіян, що також могло допомогти злочинцям дістатися до нього та стратити.

У підсумку El Mundo вказує, що учасники чеченського злочинного угрупування, яке було найняте Кремлем, вбили 13 лютого Максима Кузьмінова здійснивши в нього 6 пострілів. Вбивці використовували популярні в СРСР 9-мм патрони Макарова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Медведєв по-хамськи прокоментував вбивство російського пілота Кузьмінова.

Також "Коментарі" писали, що секретар РНБО назвав від якої пропозиції в Україні відмовився Максим Кузьмінов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 лютого 2024, 15:38

Цей зрадник підставив своїх які не очікували зради. Все це для гарної картинки культа особи корумпованого Фюрера. В цих кошерних ціла розікрадена країна гине, не те що один пілот.


Новини