Головна Новини Суспільство Кримінал Хотів втекти: що відомо про затримання керівника держпідприємства в аеропорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Хотів втекти: що відомо про затримання керівника держпідприємства в аеропорту

Чиновнику суд обере запобіжний захід

13 серпня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Слідчі Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України (ДСР) зранку 13 серпня затримали керівника "Державної продовольчо-зернової корпорації України". Про це повідомляється на сторінці ДСР в Facebook.

Хотів втекти: що відомо про затримання керівника держпідприємства в аеропорту

Керівник підприємства намагався втекти з країни, фото Нацполіції

В аеропорту "Жуляни" виявили чиновника разом зі спільником, що намагалися покинути Україну. Відомо, що керівнику держпідприємства Акціонерне товариство "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (АТ "ДПЗКУ") оголошено про підозру у розкраданні державних коштів за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (ККУ). Слідчий суддя обиратиме для чоловіка міру запобіжного заходу. Наразі з ним працюють слідчі ДСР.

Хотів втекти: що відомо про затримання керівника держпідприємства в аеропорту - фото 2
Хотів втекти: що відомо про затримання керівника держпідприємства в аеропорту - фото 3
Хотів втекти: що відомо про затримання керівника держпідприємства в аеропорту - фото 4

Раніше повідомлялося, що Нацполіція розпочала слідство в рамках кримінального провадження, відкритого за фактами розкрадання державного майна керівництвом АТ "ДПЗКУ". Службовцям підприємства інкримінують дві статі: частину 2 та 4 статті 191 ККУ та частину 2 статті 364 ККУ.

За матеріалами слідства, підозрювані проводили експортні операції зернових на компанії-нерезиденти за заниженими цінами і без передоплати. Лише за два місяці 2021 року товариство уклало угод про експорт зерна з іноземними компаніями на 231 мільйон доларів США. Станом на липень 2021 року дебіторська заборгованість цих компаній перед товариством складала понад 57 мільйонів доларів США.

Також керівництво товариства уклало договір страхування на суму 2,559 мільярда гривень, у якому страховий тариф був штучно завищений у декілька разів. Слідчі вже провели обшуки в офісах товариства та за місцями проживання підозрюваних в оборудках на території п’яти областей. Слідчі дії тривають, призначено ряд експертиз.

Як повідомляв портал "Коментарі", заступник мера Миколаєва може вийти під заставу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини