Головна Новини Суспільство Кримінал Хакери ФСБ, які здійснили понад 5 тис. кібератак на Україну, отримали заочні вироки
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери ФСБ, які здійснили понад 5 тис. кібератак на Україну, отримали заочні вироки

Колишні співробітники СБУ організували тисячі кібератак на державні вебресурси

сьогодні, 16:45
Поділіться публікацією:

За матеріалами Служби безпеки України та ДБР, до заочного тюремного ув’язнення засуджено двох учасників хакерського угруповання ФСБ під назвою "Armageddon". Ці зловмисники вчинили понад 5 тисяч кібератак на державні органи та об’єкти критичної інфраструктури України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Хакери ФСБ, які здійснили понад 5 тис. кібератак на Україну, отримали заочні вироки

Хакер. Фото: pexels

Найбільш серйозні атаки були спрямовані на електронні системи Міністерства закордонних справ та Міністерства економічного розвитку, з метою доступу до системи електронного документообігу та секретних даних урядових структур.

Розслідування встановило, що організаторами цих атак були двоє колишніх співробітників управління СБУ в АР Крим, які зрадили присягу у 2014 році та приєдналися до російської ФСБ після окупації півострова.

Український суд визнав їх винними за статтями про державну зраду (ч. 1 ст. 111) та несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних систем (ч. 2 ст. 361) і засудив обох до 15 років позбавлення волі. Судовий процес відбувався за відсутності обвинувачених, і строк їх ув’язнення буде рахуватися з моменту фактичного затримання.

Нагадаємо, 23-річний мешканець Березівки намагався продати особисті дані 100 тисяч людей, але правоохоронці зупинили його незаконну діяльність. Матеріали справи вже передані до суду, і йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Крім того, організація The Mozilla Foundation проаналізувала 11 чат-ботів зі штучним інтелектом, які під прикриттям романтики показують небезпечну реальність. Виявилось, що вони не заслуговують довіри та належать до найгіршої категорії продуктів щодо збереження конфіденційності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини