Головна Новини Суспільство Кримінал Генпрокурор розповіла про міжнародну коаліцію заради правосуддя проти агресії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Генпрокурор розповіла про міжнародну коаліцію заради правосуддя проти агресії РФ

Венедіктова повідомила про фіксування злочинів Росії іншими країнами

3 березня 2022, 19:06
Поділіться публікацією:

Ірина Венедіктова говорить, що вже дві європейські країни розпочали власні кримінальні провадження щодо вторгнення Росії до України. До коаліції на правовому фронті приєдналися Польща та Литва.

Генпрокурор розповіла про міжнародну коаліцію заради правосуддя проти агресії РФ

Ірина Венедиктова, генеральний прокурор, фото з відкритих джерел

Генеральна прокуратура Литви розпочала досудове розслідування агресії, незаконного поводження з людьми, забороненого міжнародним правом та заборонених воєнних атак Росії в Україні. Генпрокуратура Польщі розпочала слідство у справі про початок і ведення війни та порушення гуманітарного права, в тому числі й щодо обстрілів мирного населення.

Це не всі союзники в правовому полі, в інших державах реєструють такі проваджень та починають розслідування. Це дуже важливо для України, адже в інших країнах збиратимуть та документуватимуть свідчення біженців для того, щоб мати усі докази для притягнення агресора до кримінальної відповідальності на всіх можливих міжнародних рівнях.

Генпрокурор Англії та Уельсу Суелла Браверман та Генпрокурор Італії Джованні Салві подали разом з ще 36 країнами до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду. Завдяки цьому розпочато процес повноцінного розслідування ситуації в Україні в суді Гааги.

Для України важлива допомога партнерів в сфері розширення географії національних розслідувань щодо російської агресії, а також створення міжнародних спільних слідчих груп, які будуть розслідувати військові злочини російських військ. З міжнародними партнерами проводитиметься робота з розшуку, арешту і конфіскації активів та майна воєнних злочинців з РФ за кордоном.

Поки що Офіс генпрокурора має справи на 13 підозрюваних високопосадоців РФ, однак це лише початок. З допомогою активування міжнародної спільноти на кордонах цивілізованих країн таких підозрюваних чекатиме арешт й осіб й майна. Кошти з продажу їх майна будуть направлені на відбудову України.

Як повідомляв портал, Венедиктова розповіла, що чекає на Путіна та компанію за розв'язання війни проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини