Головна Новини Суспільство Кримінал Геноцид, екоцид та смерті простих людей: Харківська обласна прокуратура розслідує російські злочини
commentss НОВИНИ Всі новини

Геноцид, екоцид та смерті простих людей: Харківська обласна прокуратура розслідує російські злочини

Прокурори працюють, аби покарати винних

11 березня 2022, 18:27
Поділіться публікацією:

Прокурори Харківщини працюють цілодобово, щоб покарати російських злочинців, які вторглися на територію України й убивають мирних людей. Таку заяву зробили у прес-службі відомства. Про це повідомляє Парламент.юа.

Геноцид, екоцид та смерті простих людей: Харківська обласна прокуратура розслідує російські злочини

Представники Харківської обласної прокуратури - Telegram-канал Харківської обласної прокуратури

За даними прес-служби Харківської обласної прокуратури, наразі  до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли 604 кримінальні впровадження, усі необхідні слідчі дії тривають.

Повідомляється, що за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом екоциду (ст. 441 КК України). 6 березня 2022 року ЗС РФ здійснили обстріли з реактивних систем залпового вогню "Град" по території Національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут" (ННЦ ХФТІ), розташованого по вул. Академічна у м. Харкові. В ННЦ ХФТІ знаходиться дослідна ядерна установка "Джерело нейтронів", в активну зону якої завантажено 37 паливних ядерних елементів. Такі дії могли спричинити масштабну екологічну катастрофу.

"24 лютого 2022 року — відкритий воєнний напад РФ на територію України. За 15 днів повномасштабної війни країни-агресора з Україною прокурори Харківщини цілодобово, попри небезпеку, не зраджуючи присязі, докладають всіх можливих зусиль для документування кожного злочину та покарання винних", — повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Також зазначається, що протягом вказаного періоду за процесуального керівництва окружних прокуратур м. Харкова та Харківської області про підозру повідомили 33 особам.

Зокрема 4 березня 2022 року Харківська обласна прокуратура повідомила про підозру 65-річному голові Южноградської громади Харківської області за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Встановили, що представник влади вчинив умисні дії щодо державної зради на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України шляхом вчинення перепон в озброєнні військових формувань для захисту міста від військових РФ у період збройного конфлікту.

Підозрюваному обрали запобіжний захід — тримання під вартою згідно з вимогами ст. 615 КПК України.

Кримінальне провадження для подальшого досудового розслідування направили до слідчого відділу Управління СБУ Харківської області. 

Відповідний запобіжнйи захід обрано ще 18 особам: із них 15 за сприяння Київської окружної прокуратури м. Харкова та 3 — Салтівської окружної прокуратури м. Харкова.

На даний момент, вказаний запобіжний захід продовжили ще 28 особам.

Вторгнення Росії спричинило гибель і ранення мирних людей, зокрема й дітей та військовослужбовців, а також руйнування об'єктів цивільної та військової інфраструктури.

Прокуратура повідомляє, що "координує роботу правоохоронної системи, вживає всіх необхідних заходів для збору доказової бази та покарання винних відповідно до чинного українського та міжнародного законодавства заради єдиної мети — перемоги миру та закону".

Як повідомляли раніше "Коментарі", українців попередили про розсилку фейкових листів: як вберегтися від кібератаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини