Головна Новини Суспільство Кримінал ФСБ не врятувало: як Медведчук планував втечу з України
commentss НОВИНИ Всі новини

ФСБ не врятувало: як Медведчук планував втечу з України

Медведчука затримали СБУ, коли він втікав з Київщини

14 квітня 2022, 08:54
Поділіться публікацією:

СБУ також затримало охоронця олігарха, що служив у нього 20 років. Андрій працював в управлінні держохорони, там познайомився з нардепом й  здійснював його особисту охорону. Після звільнення з держслужби продовжив працювати охоронцем в Медведчука.

ФСБ не врятувало: як Медведчук планував втечу з України

фото СБУ

Чоловік дав свідчення про події напередодні війни та про втечу до росії, яку планували Медведчук з жінкою. Допомогти нардепу мали надати працівники ФСБ росії, таємно вивізши його за межі нашої держави.

За словами охоронця, Медведчук втік зі свого будинку ще 23 лютого вночі. Виїхавши на авто з двома охоронцями вони пересіли в іншу автівку та поїхали в будинок. Там олігарх  переховувався весь час. За легендою цей будинок начеб-то орендували італійці.

Охоронець чув в розмовах Медведчука та Марченко, що допомогти у втечі олігарху мають працівники спецслужби країни-агресора. Планувалося вивезти Медведчука до Придністров'я, а звідти до рф. Варіант виїзду через Білорусь теж розглядався, але за свідченням охоронця, його відкинули через те, що кордони з Білоруссю та росією закриті.

Ввечері, коли готувалася втеча, Медведчук сказав, що за ним прийдуть військові. Двоє чоловіків принесли йому камуфляж та балаклаву для маскування. Олігарх вийшов з ними та сів у автівку, подальшого маршруту руху охоронець не знає. Вже на кордонах Київської області автівку з нардепом було зупинено, а нардепа затримано. План втекти до Москви йому не вдалося реалізувати.

Тепер Медведчук знаходиться під охороною. Співробітники Служби безпеки України збирають свідчення його оточення та всі необхідні матеріали. Слідство у справі триває.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Офісі президента розповіли, що буде далі з Медведчуком. Радник голови Офісу президента Олексій Арестович зазначив, що після рішення суду щодо затриманого нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука його долю буде вирішувати президент України Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr
comments

Обговорення


Новини