Головна Новини Суспільство Кримінал Фейкові добробати: Банда «Лєшого» кілька місяців тероризувала киян (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Фейкові добробати: Банда «Лєшого» кілька місяців тероризувала киян (ВІДЕО)

Служба безпеки нейтралізувала транснаціональну злочинну організацію, яка тримала в страху жителів столичного регіону, та затримала її організаторів

1 лютого 2023, 19:19 comments1199
Поділіться публікацією:

СБУ знешкодила злочинну організацію, яка під виглядом добробатів тероризувала і залякувала киян, повідомляють "Коментарі" за інформацією пресслужби Служби безпеки України.

Фейкові добробати: Банда «Лєшого» кілька місяців тероризувала киян (ВІДЕО)

Затримали банду

Банду очолював кримінальний авторитет на прізвисько "Лєший", який насправді ще й причетний до численних рейдерських захоплень столичних підприємств. Окрім того, з-поміж організаторів ОЗГ були двоє росіян – вихідців із Північного Кавказу. Один із них перебуває під санкціями РНБО.

"Їхня діяльність могла призвести до дестабілізації криміногенної ситуації в столичному регіоні в інтересах країни агресора, — кажуть правоохоронці. — У Києві зловмисники діяли під виглядом двох добровольчих формувань".

Бандити систематично вимагали гроші з місцевих підприємців, а в разі відмови – застосовували психологічний тиск, насилля, знищували майно та погрожували фізичною розправою. Силовики задокументували більше десятка епізодів підпалу автомобілів та об’єктів нерухомості потерпілих, а також нанесення їм тяжких тілесних ушкоджень із застосуванням зброї.

Гроші ж зловмисники збирали у так званий "общак", який на момент обшуку сягнув 354 тис. доларів США.

Правоохоронці затримали "Лєшого", двох росіян і ще трьох активних учасників банди під час "вибивання" ними 80 тис. доларів США з місцевого підприємця. А в обшуках за місцями перебування фігурантів правоохоронці знайшли речові докази злочинної діяльності.

Шести учасникам злочинної організації повідомлено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній; вимагання та умисне знищення або пошкодження майна.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та щодо додаткової кваліфікації дій фігурантів за ст. 255-1 Кримінального кодексу України — встановлення або поширення злочинного впливу.


Читайте також на порталі "Коментарі" — Дніпровський криміналітет взяв під контроль ринок нелегальної евакуації.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини