Головна Новини Суспільство Кримінал ФБР викрило українського хакера: яке покарання йому загрожує після екстрадиції в США
commentss НОВИНИ Всі новини

ФБР викрило українського хакера: яке покарання йому загрожує після екстрадиції в США

Українець продавав дані для зламу комп'ютерів

10 вересня 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

Українця екстрадіювали до США із Польщі, де хакер проживав. Про це повідомляє сайт Bleeping Computer.

ФБР викрило українського хакера: яке покарання йому загрожує після екстрадиції в США

Українця судитимуть в Америці, фото з відкритих джерел

Повідомляється, що Міністерство юстиції США вже висунуло обвинувачення проти громадянина України. Чоловіку інкримінують незаконне збирання даних та продаж хакерських програм.

Підозрюваний Гліб Олександр Іванов-Толпінцев використовував боти, що збирали облікові дані для зламу комп'ютерів. Вкрадені облікові дані для віддаленого доступу чоловік під різними псевдонімами продавав через дакнет іншим користувачам для майбутніх кібератак. Для торгівлі українець використовував веб-сайт "Marketplace".

Детективам США вдалося ідентифікувати хакера, повівши титанічну роботу та підключивши компанію Google, що надавала адреси з яких виходив хакер на зв'язок з покупцями.

Відомо, що через чати Jabber, отримані в результаті розслідування, ФБР зафіксувало діяльність Іванова-Толпінцева та його оголошення про продаж даних. Українець збирав за допомогою ботів близько 2 тисяч логінів протягом тижня.

За матеріалами справи, чоловік під псевдонімом "Марс" виставив на продаж доступ до понад 6 тисяч комп'ютерів й отримав за це понад 82 тисячі доларів.

Іванова-Толпінцева заарештували польські правоохоронці та екстрадіювали до США. Українцю інкримінують змову, торгівлю пристроями несанкціонованого доступу та торгівлю паролями до комп’ютерів. Якщо вину хакера буде доведено в американському суді, йому загрожує позбавлення волі строком до 17 років.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Німеччині набирає обертів черговий скандал, пов'язаний з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини