Головна Новини Суспільство Кримінал Ексвоєнкома з Запоріжжя судитимуть за корупцію та залучення військових до ремонту власного будинку
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексвоєнкома з Запоріжжя судитимуть за корупцію та залучення військових до ремонту власного будинку

Ексвоєнком може потрапити за ґрати на 10 років

сьогодні, 13:25
Поділіться публікацією:

Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило досудове розслідування щодо колишнього начальника Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який залучав військовослужбовців з районних військкоматів до виконання ремонтних робіт у своєму будинку. Обвинувальний акт у цій справі вже передано до суду. 

Ексвоєнкома з Запоріжжя судитимуть за корупцію та залучення військових до ремонту власного будинку

Ексвоєннком із Запоріжжя. Фото: ГБР

Нагадаємо, що зловживання цього ексвоєнкома були викриті влітку 2023 року. Він підозрюється в безпідставному нарахуванні підвищених виплат своїм наближеним підлеглим на суму понад 1 мільйон гривень.

Під час розслідування було виявлено нові факти, що стосуються його діяльності. У 2023 році посадовець вирішив використати військовослужбовців для ремонту свого нового будинку. Замість виконання службових обов'язків, троє працівників районних військкоматів займалися будівельними роботами, зберігаючи при цьому своє грошове забезпечення.

Ексвоєнком незаконно видавав накази про відрядження військових і підписував документи на безпідставні нарахування. В результаті, в період з лютого по липень 2023 року ці військовослужбовці виконували ремонтні роботи у будинку посадовця замість служби.

Колишньому начальнику повідомлено про нову підозру. Наразі він обвинувачується в зловживанні службовим становищем та пособництві в ухиленні від військової служби відповідно до кількох статей Кримінального кодексу України. За цими статтями йому загрожує покарання до 10 років позбавлення волі.

Ексвоєнкома з Запоріжжя судитимуть за корупцію та залучення військових до ремонту власного будинку - фото 2
Ексвоєнкома з Запоріжжя судитимуть за корупцію та залучення військових до ремонту власного будинку - фото 3
Ексвоєнкома з Запоріжжя судитимуть за корупцію та залучення військових до ремонту власного будинку - фото 4

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Харкові викрито посадовця районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП), який вимагав хабар від популярного місцевого ресторану. За 1500 доларів США та постійну знижку у закладі він обіцяв не мобілізувати працівників та відвідувачів, а також забезпечити їх фіктивними документами про відстрочку від служби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини