Головна Новини Суспільство Кримінал Експосадовцю «Укрзалізниці» оголосили підозру, - НАБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Експосадовцю «Укрзалізниці» оголосили підозру, - НАБУ

Колишнього главу тендерного комітету підозрюють у зловживанні службовим становищем

23 вересня 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

Одному з посадовців АТ "Укрзалізниця", що раніше працював у регіональній філії "Південно-Західна залізниця", повідомили про підозру. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). 

Експосадовцю «Укрзалізниці» оголосили підозру, - НАБУ

Антимонопольний комітет визнав тендер неконкурентним, фото з відкритих джерел

Ексчиновнику інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило значні збитки. З матеріалів провадження відомо, що від дій колишнього працівника збитки АТ "Укрзалізниця" складають 9,6 мільйона гривень.

Підозрюваний очолював у свій час тендерний комітет й створив передумови для двох вибраних ним компаній, аби ті перемогли в тендері на поставку пристроїв живлення для регулювання температури повітря у вагонах. Втім, експертизи виявили, що компанії-постачальники значно завищили ціни на свою продукцію, а тому незаконно отримали на свої рахунки загальну суму в розмірі понад 26 мільйонів гривень, що на 9 мільйонів 600 тисяч гривень більше за реальну ціну товарів. Торги було оголошено та проведено в 2017 році.

Відомо, що до теперішнього часу закуплені пристрої не були уведені в експлуатацію. Антимонопольний комітет також підтвердив, що торги 2017 року антиконкурентні. На обидва товариства з обмеженою відповідальністю було накладено штрафи.

За чотири роки після придбання "Укрзалізниця" ці пристрої так і не ввела в експлуатацію, що ставить під сумнів реальну потребу в закупівлі.

Розслідування, розпочате детективами Національного бюро, за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України триває.

Як повідомляв портал "Коментарі", Сергій Лещенко повертається до Наглядової ради "Укрзалізниці".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини