Головна Новини Суспільство Кримінал Ексочільнику «Нафтогазу» Коболєву суд призначив заставу в 230 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексочільнику «Нафтогазу» Коболєву суд призначив заставу в 230 млн грн

Згідно з ухвалою суду Андрій Коболєв повинен внести заставу впродовж 5 днів

1 березня 2023, 21:31
Поділіться публікацією:

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) України застосувала до колишнього керівника компанії "Нафтогаз України" Андрія Коболєва запобіжний захід у вигляді майже 230 млн гривень застави, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорпуційної прокуратури (САП), пишуть "Коментарі".

Ексочільнику «Нафтогазу» Коболєву суд призначив заставу в 230 млн грн

Преміював себе на 10 млн доларів США

"Апеляція частково задовольнила клопотання детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ), погоджене прокурором САП, скасувала рішення суду першої інстанції про відмову в застосуванні запобіжного заходу та постановила нову. Суд застосував до колишнього Голови правління НАК "Нафтогаз України" запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 229,248 млн грн", — йдеться в повідомленні пресслужби.

Крім того, на підозрюваного покладено такі обов’язки:

-       прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;

-       не відлучатися із Києва без дозволу детектива, прокурора або суду;

-       повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місця проживання;

-       утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;

-       здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

За ухвалою суду підозрюваний має внести кошти протягом 5 днів з моменту проголошення рішення.

19 січня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про подання до ВАКС клопотання про застосування до Андрія Коболєва запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 365 мільйонів гривень. Проте суд відмовив в арешті Коболєва.

"Високопосадовець преміював себе на 10 млн доларів США "за екстраординарні досягнення, визначивши собі розмір премії у розмірі 10 млн доларів США", — йдеться у матеріалах слідства.

У САП кажуть, що протягом 2018 року голові правління "Нафтогазу України" було незаконно нараховано та виплачено премій на суму, що перевищує максимально допустиму на 229 250 410 грн.

"Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна", — додають антикорупційні прокурори.

На порталі "Коментарі" йшлося, про заяву Андрія Коболєва, усі топменеджери компанії отримали свої преміальні виплати за виграну справу в Стокгольмському арбітражі.

Як раніше писали "Коментарі", також впродовж тривалого часу НАК "Нафтогаз України", здійснювала видатки на власний розсуд та не забезпечила належного нарахування та сплати до державного бюджету дивідендів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини