Головна Новини Суспільство Кримінал Довічне ув’язнення за держзраду: працівник "Укрзалізниці" наводив російські удари по ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Довічне ув’язнення за держзраду: працівник "Укрзалізниці" наводив російські удари по ЗСУ

Суд засудив залізничника до довічного ув'язнення за співпрацю з російськими спецслужбами

сьогодні, 16:53
Поділіться публікацією:

Працівник "Укрзалізниці" отримав довічний термін ув'язнення за надання російським військам координат для ударів по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині. Завдяки доказовій базі Служби безпеки України (СБУ) його діяльність було припинено ще на початковій стадії.

Довічне ув’язнення за держзраду: працівник "Укрзалізниці" наводив російські удари по ЗСУ

Агент РФ. ФОТО: СБУ

Дії зрадника: що стало його цілями

Засуджений надавав ворогу координати важливих військових об'єктів, зокрема залізничних вузлів, через які перевозилось важке озброєння та боєприпаси для Збройних Сил України. Крім того, він передавав інформацію про місця дислокації українських військ і техніки, що брали участь у бойових діях.

Як СБУ викрило зрадника

Контррозвідка СБУ виявила його ще на початку підривної діяльності та затримала у січні цього року. За даними слідства, 39-річний чоловік потрапив у поле зору окупантів після активного коментування у проросійських Телеграм-каналах, де підтримував війну Росії проти України.

Вербування та зв’язок з ФСБ

Після вербування через мережу Інтернет, агент був на постійному зв’язку з кадровим співробітником ФСБ, особу якого вже встановлено СБУ. Під час обшуків у зрадника було вилучено мобільний телефон, на якому виявили докази його співпраці з російськими спецслужбами.

Судове рішення

На основі матеріалів СБУ, суд визнав залізничника винним за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Розслідування у цій справі проводили слідчі СБУ у Дніпропетровській області під керівництвом обласної прокуратури.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила та затримала чергового агента російських спецслужб, який мобілізувався до лав Збройних сил України, щоб коригувати удари російських військ по українських підрозділах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини