Головна Новини Суспільство Кримінал До скількох хакерів добрались правоохоронці у 2021 році (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

До скількох хакерів добрались правоохоронці у 2021 році (ФОТО)

Лише українські правоохоронці долучились до пів сотні міжнародних обшуків у справах викриття хакерів

12 січня 2022, 12:15
Поділіться публікацією:

У 2021 році українські правоохоронці у сфері кіберзлочинності активно співпрацювали з колегами з інших країн і було проведено понад 50 спільних обшуків. Суми збитків від діяльності хакерів у минулому році оцінили у 3,5 млрд доларів. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції, передає портал "Коментарі".

До скількох хакерів добрались правоохоронці у 2021 році (ФОТО)

Викриття хакерів 2021. Фото з сайту Нацполіції

"Усього мминулого року проведено 9 міжнародних операцій спільно з правоохоронцями США, Нідерландів, Франції, Німеччини, Великобританії, Норвегії, Ізраїлю, Кореї, Швейцарії, за підтримки Європолу та Євроюсту", — звітують у Нацполіції.

Найгучнішими справами стали, до прикладу, викриття злочинців, які розповсюджували вірус "Емотет", що вважається найнебезпечнішим для комп’ютерів. Бот-мережа діяла по всьому світу. Вірус вражав програмне забезпечння, розсилаючи документи та інформацію про коронавірус, запрошення на вечірки тощо. Так зловмисникам вдавалось дістатись до персональних даних і викрадати кошти з рахунків. У банді хакерів працювали двоє українців.

До скількох хакерів добрались правоохоронці у 2021 році (ФОТО) - фото 2

У 2021 році також було викрито хакерів, що поширювали вірус-шифрувальник "Clop", за допомогою якого криптували дані з носіїв компаній  у Кореї та США. За відновлення доступу злочинці  вимагали гроші. Також  кіберполіцейські зупинили діяльність набільшого у світі фішингового сервісу, який атакував численні фінустанови країн світу та викрадав платіжні дані клієнтів. До усіх цих схем мали відношення українці також.

Читайте також: Українські гірськолижні курорти: чим туристи не задоволені (ФОТО)

минулого року проведено 9 міжнародних операцій спільно з правоохоронцями США, Нідерландів, Франції, Німеччини, Великобританії, Норвегії, Ізраїлю, Кореї, Швейцарії, за підтримки Європолу та Євроюсту. © Офіційний сайт Національної поліції: https://www.npu.gov.ua/news/kiberzlochini/u-2021-roczi-kiberpolicziya-provela-9-mizhnarodnix-operaczij-iz-vikrittya-xakerskix-ugrupovan



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини