Головна Новини Суспільство Кримінал Чоловіка, що створив фейкову "Дію", розшукали поліціянти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловіка, що створив фейкову "Дію", розшукали поліціянти

Доступ до додатка продавали через соціальні мережі

27 жовтня 2021, 12:05
Поділіться публікацією:








Чоловіка, що створив фейкову "Дію", розшукали поліціянти

Додатком користувалися для підробки документів, фото Нацполіції

Чоловік із Запорізької області створив аналог застосунку з державними послугами "Дія", де користувачі отримували за гроші підроблені документи.Працівники кіберполіції разом з слідчими та оперативниками знайшли розробника в його квартирі. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

В помешканні провели обшуки. Поліціянти вилучили речові докази для експертизи — ноутбуки, телефони та банківські картки. Відомо, що 21-річний хлопець створив такий самий додаток для смартфонів з дизайном та оформленням як в справжньому додатку. За певну суму коштів користувач міг сформувати сертифікат про вакцинацію, паспорт громадянина та інші документи. В додатку була можливість редагувати дані.

Ціна користування додатком була незначною — 100 гривень за доступ до додатка. Поширював оголошення хлопець через месенджер. Слідчі з'ясовують де ще могли купувати фейковий додаток.

За фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Якщо вину хлопця буде доведено в суді, то йому можуть призначити покарання у вигляді до шести років позбавлення волі. Поки що звинувачення йому не висунули.

Як повідомляв портал "Коментарі", глава МВС Денис Монастирський розповів, що поліція розпочала активну боротьбу з центрами, які виготовляють та видають громадянам підроблені ковід-сертифікати. За підсумками спецоперацій точно виявлять підроблені документи і за них кожен понесе відповідальність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини