Головна Новини Суспільство Кримінал Через мережу Darknet в Україні легалізували мільйони доларів – інформація СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Через мережу Darknet в Україні легалізували мільйони доларів – інформація СБУ

Злочинці вигадали схему, яка давала можливість отримати готівкою гроші, викрадені у людей і компаній

26 жовтня 2021, 19:44
Поділіться публікацією:

Фахівці з кібербезпеки України та США викрили угрупування, яке займалось незаконними фінансовими операціями з "відмивання" грошей. Про це розповідає пресцентр Нацполіції.

Через мережу Darknet в Україні легалізували мільйони доларів – інформація СБУ

Флеш-накопичувачі з вірусами - фото Нацполіції

Зловмисники з України співпрацювали з міжнародними хакерами, для яких вони легалізували десятки мільйонів доларів. "Схема" полягала у тому, що у Darknet створювались фейкові проміжні акаунти, з ними взаємодіяли підставні особи, які отримували реальні кошти через різноманітні фінансові сервіси.

Хакери, які скористались послугами українських "умільців", були кіберкрадіями грошей з рахунків. Вони "зламували" рахунки людей і компанії та переказували гроші віртуально. Наступний крок – отримання готівки – вони здійснювали через канал в Україні.

Зловмисники також виготовляли флеш-накопичувачі, на яких записувався вірус для зламу криптогаманців. Флеш-накопичувачі поширювались і після підключення до комп'ютера чи ноутбука отримували доступ до цифрових рахунків жертви.

Правоохоронці повідомляють, що злочинна група працювала у Миколаєві, де її учасників і було затримано. Під час обшуку у них виявили комп'ютери з хакерськими програмами, заражені вірусами флешки, записи та готівкові кошти. Наразі слідство продовжується, оскільки потрібно викрити закордонних замовників.

Darknet – комп'ютерна мережа, працювати у якій можна лише через спеціальне програмне забезпечення. Дані у ній передаються у зашифрованому вигляді, пристрої — анонімні, їх не видно у списках доступних мереж. Аналіз сайтів Darknet показав, що вони здебільшого пов'язані з поширенням наркотиків і незаконними фінансовими операціями.

Видання "Коментарі" публікувало раніше інформацію, як у Франції врятували від кіберзлочинців майже мільйон комп'ютерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини