Головна Новини Суспільство Кримінал Бійка із сльозогінним газом в Одесі: поліція відкрила провадження
commentss НОВИНИ Всі новини

Бійка із сльозогінним газом в Одесі: поліція відкрила провадження

Цьогоріч мітингувальники пройшли найдовшу дистанцію в історії одеських прайдів

29 серпня 2021, 01:10
Поділіться публікацією:








У суботу 28 серпня в Одесі протягом трьох годин відбувалася хода фестивалю квір-культури “Одеса Прайд 2021”, слоганом якої стала фраза “Жити вільно, жити без страху". На захід організатори запрошували громадян, що прагнуть будувати суспільство без насильства і ненависті.

Бійка із сльозогінним газом в Одесі: поліція відкрила провадження

Потерпілі поліціянти після бійки із сльозогінним газом в Одесі, фото Нацполіції

"Цього року, завдяки спільним злагодженим діям Національної поліції, наших європейських партнерів, волонтерів, ЗМІ, дружніх блогерів і активістів, ми з вами без пригод пройшли найдовшу дистанцію в історії одеських прайдів", — йдеться в повідомленні Одеса прайд-2021 на Facebook.

Противники ходи теж зібралися в центрі міста, стін Одеської міської ради та вигукували "Ганьба поліції".

Втім, без сутичок не обійшлося. Провокатори з натовпу почали бризкати на поліціянтів сльозогінним газом та застосовувати силу. Про це повідомляють в прес-службі Головного управління Національної поліції.

Напад на поліціянтів стався під кінець ходи. У результаті постраждало 29 правоохоронців, вони потребували медичної допомоги. Затримано 51 людину, усіх затриманих доставили до Приморського відділку поліції, де з ними працюватимуть слідчі.

За словами керівника поліції Одеської області Миколи Семинишина, дії провокаторів розцінюються як спроба розхитування ситуації в Одесі. Однак їх буде притягнуто до відповідальності.

Правова кваліфікація нападу громадян на поліціянтів — правопорушення передбачені частиною 2 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), частиною 1 статті 294 (масові заворушення) та частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Як повідомляв портал "Коментарі", у Франції натовп протестувальників розганяли сльозогінним газом. Французи протестують проти "паспортів здоров'я" та хочуть, аби Макрон подав у відставку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

дон педро

29 серпня 2021, 05:42

Молодцы ребята !!! Мочите этих извращенцев !!! Достали!!! Пусть тихо сидят по домам и занимаются своим мерзким делом !


Новини