Головна Новини Суспільство Кримінал Австрійця підозрюють в контрабанді історичних цінностей з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Австрійця підозрюють в контрабанді історичних цінностей з України

Іноземець хотів вивезти картину та книгу

20 вересня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

Прикордонники виявили в іноземця раритетні речі, які можуть мати історичну цінність для України. Про це повідомляють в прес-службі Державної прикордонної служби.

Австрійця підозрюють в контрабанді історичних цінностей з України

Картина, яку, хотів вивезти іноземець, фото прикордонної служби

У суботу 18 вересня у поромному пункті пропуску "Орлівка" 76-річний громадянин Австрії на власному автомобілі перетинав кордон. Працівники митниці під час огляду його автомобіля марки "Пежо" виявили предмети, що виготовлені в XIX та XX століттях.

Австрієць хотів вивезти з території України картину, яка датована 1917 роком та книгу 1891 року випуску. На картині в дерев’яній рамі зображено дівчину в хустці.

Книга видана в Парижі французькою мовою, має назву "Grands peintres de l'allemagne" (Великі художники Німеччини). Відомо, що книга — це подарунок дівчинці, яка навчалася в 6 класі в Одеській Маріїнській жіночій гімназії. Презент підписано 1898 роком.

На думку прикордонників ці речі можуть мати історично-культурну цінність, тому їх було вилучено. Картину та книгу буде передано на експертизу.

Прикордонники Ізмаїльського загону склали протокол за фактом порушення митних правил. Справу про вивіз речей розслідуватиме Служба безпеки України. Попередня кваліфікація — контрабанда за статтею 201 Кримінального кодексу України.

За словами австрійця, картину та книгу чоловік купив у антикварному магазині в Одесі.

Як повідомляв портал "Коментарі", на кордоні між Білоруссю та Польщею виявили тіла людей. Тіла трьох людей офіцери Прикордонної служби Польщі виявили 19 вересня. У повідомленні Прикордонної служби Польщі йдеться, що на місце прибули слідчі. Тіла відправлено на судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті.


Австрійця підозрюють в контрабанді історичних цінностей з України - фото 2
Австрійця підозрюють в контрабанді історичних цінностей з України - фото 3
Австрійця підозрюють в контрабанді історичних цінностей з України - фото 4
Австрійця підозрюють в контрабанді історичних цінностей з України - фото 5



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини