Головна Новини Суспільство Кримінал Андрій Крищенко: голові ДВК у Дарницькому районі загрожує до 10 років ув’язнення за фальсифікацію на виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Андрій Крищенко: голові ДВК у Дарницькому районі загрожує до 10 років ув’язнення за фальсифікацію на виборах

Слідчі столичної поліції повідомили про підозру жінці, яка, імовірно, сфальсифікувала виборчу документацію

10 червня 2021, 18:23
Поділіться публікацією:

Жительці столиці вручили підозру стосовно внесення до виборчого протоколу неправдивої інформації для подальшої її передачі територіальній виборчій комісії (ТВК). Про це повідомляють у відділі комунікації Київської поліції.

Андрій Крищенко: голові ДВК у Дарницькому районі загрожує до 10 років ув’язнення за фальсифікацію на виборах

Очільник Київської поліції Андрій Крищенко. Фото з відкритих джерел

Неприємний інцидент був зафіксований на дільниці у Дарницькому районі міста Києва під час минулорічних місцевих виборів — у жовтні 2020-го. До поліцейських звернувся один із офіційних спостерігачів, який працював на дільниці, повідомивши про ймовірну фальсифікацію результатів волевиявлення українців.

Під час підрахунку голосів головою територіальної виборчої комісії було виявлено у поданому протоколі арифметичну помилку.

За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, правоохоронці поспілкувалися із очільником ТВК. Завдяки цьому стало відомо, що неточності стосувалися результатів голосування за дві політичні партії.

"Після виявлення розбіжностей у підрахунку голосів голові дільничної виборчої комісії було запропоновано виправити неточності. Однак у новий бланк протоколу жінка знову внесла неправдиві відомості, при цьому членам своєї комісії вона повідомила, що протоколи прийняті без зауважень. Ми задокументували цей факт, вилучили вказану документацію та направили її на почеркознавчу експертизу, яка підтвердила факт фальсифікації протоколу", — зазначив Андрій Крищенко.

Андрій Крищенко: голові ДВК у Дарницькому районі загрожує до 10 років ув’язнення за фальсифікацію на виборах - фото 2

Факт порушення занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Згідно ч. 4 ст. 158-3 Кримінального кодексу України (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) жінці може загрожувати до десяти років позбавлення волі. Поліцейські вручили ймовірній правопорушниці підозру, триває розслідування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини