Головна Новини Суспільство Кримінал Агентура агресора намагалася створити «Федеративну республіку Україна»
commentss НОВИНИ Всі новини

Агентура агресора намагалася створити «Федеративну республіку Україна»

Російського агента затримали працівники Служби безпеки України

6 березня 2022, 11:52
Поділіться публікацією:

В СБУ розповіли, як затримали агента Кремля. Завдяки затриманню стало відомо, що Москва мала плани створити нові "народні республіки" на території західної України. Про це повідомляють в прес-службі Служби безпеки.

Агентура агресора намагалася створити «Федеративну республіку Україна»

СБУ затримали чоловіка, що підозрюється в протиправних діях, фото СБУ

Відомо, що агресор планував створити "Федеративну республіку Україна" з таких областей, як Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська,Тернопільська, Чернівецька. Таким чином, за допомогою ворожих агентів планувалося, що ДРГ захоплять владу в тилових областях.

"Логіка створення псевдоутворення – розхитати ситуацію в тилу українських військових. А саме – в тих областях, які не вдається захопити силами регулярної армії РФ. За задумом окупантів, створення псевдореспубліки позбавило б ЗСУ підтримки та забезпечення з тилу", — йдеться в повідомленні.

Відомо, що затримано організатора та ключових осіб ворожої агентурної мережі на Івано-Франківщині. Ці особи мали завербувати на території України майже пів тисячі зрадників, які б отримали зброю та завдання знищити місцеву владу й захопити адміністрації, а також здійснит напади на представників силових структур. Після цього планувалося проголосити псевдореспубліки, щоб вони підпорядковувалися агресору.

"СБУ виявила в організатора готові маніфести до армії, силовиків та цивільного населення України з закликами переходити на їхню сторону. Крім того, знайдено звернення до іноземних держав про вимогу визнання нового "анклаву"", — йдеться в повідомленні.

Наразі затримані дали свідчення, тривають слідчі дії. Відповідно до статті 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу зрадникам загрожує 10 років ув’язнення.

Як повідомляв портал, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон звернувся до світових лідерів із закликом надати нові гарантії того, що "жахливе" вторгнення Росії в Україну не досягне мети. Джонсон виклав план із шести пунктів. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" пропозиції Джонсона, а також висловили думки про те, що ще міг би зробити Захід для якнайшвидшого припинення російської агресії.

Агентура агресора намагалася створити «Федеративну республіку Україна»  - фото 2
Агентура агресора намагалася створити «Федеративну республіку Україна»  - фото 3
Агентура агресора намагалася створити «Федеративну республіку Україна»  - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини