Жінку десятиліттями дратувала "жахлива" картина у вітальні: це виявився багатомільйонний шедевр Пікассо

Картина художника Пабло Пікассо шість десятиліть висіла у вітальні будинку в Італії.

В Італії нещодавно виявили оригінальну картину Пабло Пікассо, яку родина роками тримала у своїй вітальні. Вартість твору мистецтва оцінюється в 6,6 мільйона доларів. Впродовж багатьох десятиліть родина навіть не підозрювала про цінність картини, яка була знайдена випадково.

Луїджі Ло Россо порпався у покинутих будинках та звалища у пошуках будь-якої цінної знахідки для продажу в сімейному ломбарді в Помпеях. У 1962 році він знайшов згорнуте полотно з асиметричним малюнком жінки в підвалі вілли на сусідньому острові Капрі. Чоловік не впізнав характерний підпис у верхньому лівому куті, який належав іспанському митцю Пабло Пікассо, і повісив полотно у дешеву рамку у своєму будинку в Помпеях. Жінка Луїджі довгі роки не могла терпіти вигляд картини, яку прямо називала "жахливою".

Лише через кілька десятиліть син Луїджі, Андреа, який вивчав історію мистецтва, почав підозрювати, що картина може бути шедевром. Він почав порівнювати підпис на картині з роботами Пікассо та вирішив звернутися до фахівців.

"Мій батько був на Капрі і збирав непотріб, щоб продати його майже за безцінь. Він знайшов картину ще до того, як я народився, і він поняття не мав, хто такий Пікассо. Він був не дуже культурною людиною. Читаючи про роботи Пікассо в енциклопедії, я дивився на картину і порівнював її з його підписом", - розповідає нині 60-річний Андреа.

Після ретельного дослідження, зокрема графологічного аналізу підпису, експерти підтвердили, що це справді робота Пабло Пікассо вартістю близько 6,6 мільйона доларів. Твір був написаний між 1930 і 1936 роками, і вважається, що він зображує французьку художницю і фотографку Дору Маар, яка була коханкою Пікассо.

Нині картина зберігається в сховищі в Мілані, доки Фонд Пікассо в Іспанії не підтвердить її автентичність остаточно. Андреа Ло Россо вважає, що картина буде визнана Фондом Пікассо і це може подвоїти її вартість. Після цього, Ло Россо планує продати картину Пабло Пікассо у пам’ять про свого батька, який не дожив до моменту визнання твору мистецтва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на кухні в пенсіонерки висів шедевр за 25 мільйонів доларів. Вона планувала викинути його на смітник.

Також "Коментарі" писали про місце у якому знаходиться найдорожча картина світу.