Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Зеленський про "20 днів у Маріуполі": важливий крок у боротьбі з російським тероризмом
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський про "20 днів у Маріуполі": важливий крок у боротьбі з російським тероризмом

Зеленський подякував режисерам фільму "20 днів у Маріуполі"

11 березня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:
Світову спільноту вразила новина про український документальний фільм "20 днів у Маріуполі", який здобув престижну кінематографічну нагороду "Оскар". Це перша подібна відзнака в історії України, яка не лише є визнанням таланту й професіоналізму наших кінематографістів, але й важливим кроком у приверненні уваги всього світу до війни, яка триває в Україні.
Президент України Володимир Зеленський не лише відзначив заслуги команди, що працювала над стрічкою, але й підкреслив глибину та значущість їхньої роботи. У своєму зверненні, опублікованому в Telegram, Зеленський наголосив на важливості висвітлення істини про російський тероризм та висловив подяку всім, хто допомагає розповідати про боротьбу українського народу за свою свободу.

“20 днів у Маріуполі" – фільм, який показує правду про російський тероризм. Дякую команді, яка працювала над цим фільмом і здобула таку важливу нагороду "Оскар", яка дає змогу голосно сказати про російську війну проти України. Дякую всім журналістам у світі, які розуміють важливість висвітлення правди про нашу боротьбу та розповідають її", — написав президент.

Зеленський про "20 днів у Маріуполі": важливий крок у боротьбі з російським тероризмом

Зеленський подякував режисерам фільму "20 днів у Маріуполі"

Зеленський також звернув увагу на трагічні події в Маріуполі. Він висловив вдячність усім, хто боровся та продовжує боротьбу за місто, нагадав про важливість звільнення з полону всіх захисників Маріуполя та "Азовсталі", які досі перебувають у нелюдських умовах.

"Ми пам’ятаємо й ніколи не забудемо кожен день цієї війни, кожен день Маріуполя, його захисників і захисниць. Ми пам’ятаємо всіх, хто боровся заради міста. Памʼятаємо та маємо звільнити з російського полону всіх оборонців Маріуполя та "Азовсталі", яких досі утримують у нелюдських умовах. Ми пам’ятаємо, що маємо перемогти російське зло, щоб відновити нормальне життя для всіх наших людей, для кожного нашого міста", — додав він.

Цей фільм і отримана ним нагорода "Оскар" стали могутнім голосом України на світовій арені. Вони демонструють, що мистецтво здатне не просто розповідати історії, але й впливати на глобальну політику, змінювати уявлення та ставлення до важливих світових подій.
Нагадаємо, що у США завершилась 96-та церемонія "Оскар", яка назвала кращих у сфері кіно за 2023 рік. Найкращим фільмом став "Оппенгаймер", який був номінований одразу у 13 категоріях. Однак є фільми, кіностудії та актори, які мали ще більше номінацій. Портал "Коментарі" підготував добірку рекордсменів в номінаціях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини