Головна Новини Суспільство мистецтво і культура "Заборона на в'їзд в Україну - не привід для заборони трансляції кіно", - міністр культури
commentss НОВИНИ Всі новини

"Заборона на в'їзд в Україну - не привід для заборони трансляції кіно", - міністр культури

Глава Мінкульту Олександр Ткаченко розповів про перспективи перегляду списку заборонених до показу фільмів українському глядачеві

9 червня 2020, 14:00 comments1120
Поділіться публікацією:

Міністр культури Олександр Ткаченко розповів, що, на його думку, нинішній список російських та радянських фільмів, які заборонені до показу в Україні, був сформований не зовсім прозоро і справедливо, а значить, повинен бути переглянутий. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Заборона на в'їзд в Україну - не привід для заборони трансляції кіно", - міністр культури

Так, на переконання міністра, мова не йде про дозвіл гастролей російських артистів, проти яких в Україні порушено кримінальні справи, — таких як Михайло Пореченков або Іван Охлобистін, а саме про трансляції кінострічок, які були зняті задовго до політичного визначення акторів, які знімалися у головних або другорядних ролях.

"На мій погляд, той факт, що кому-то заборонений в'їзд, не може служити одномоментно підставою для того, щоб стрічки, в яких брали участь ці актори, були заборонені. Підкреслюю, мова не йде про присутність на ринку цих артистів. Мова стосується аудіовізуальних творів", — зазначив Ткаченко.

При цьому він додав, що телевізійний і медіа-ринок в Україні має бути представлений переважно українською мовою, а також популяризувати творчість народних виконавців, режисерів, продюсерів і так далі.

"Моя позиція — український продукт, у першу чергу повинен бути українською мовою. Тому зроблю все, щоб ще більше продуктів — книг, вистав, кіно — з'являлися українською мовою", — сказав міністр культури.

" target="_blank">

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що вчора в центрі Москви сталася велика ДТП за участю народного артиста Росії Михайла Єфремова, що керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп'яніння, за що йому загрожує до 12-ти років в'язниці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини