Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Юна альпіністка потрапила до Реєстру рекордів України після сходження на Кавказі
commentss НОВИНИ Всі новини

Юна альпіністка потрапила до Реєстру рекордів України після сходження на Кавказі

Українка підкорила гору на Кавказі в супроводі дорослих

16 лютого 2022, 14:20
Поділіться публікацією:

12 лютого 2022 року Національний Реєстр Рекордів зафіксував новий рекорд в номінації "Наймолодша в Україні альпіністка". Встановила його п'ятирічна мешканка Рівного Олександра Канкрова. Про це повідомила представниця Національного реєстру рекордів України.

Юна альпіністка потрапила до Реєстру рекордів України після сходження на Кавказі

П'ятирічна альпіністка, фото Facebook

Відомо, що дівчинка з батьками та іншими альпіністами здійснила повноцінне альпіністське сходження. Група українців підкорила гору Лайла, що має висоту 4009 метрів над рівнем моря та розташована в Кавказькому гірському хребті.

Юна українка самостійно подолала маршрут, вона пройшла перевали, траверси та річку Адиші Чала у брід. А потім піднялася на вершину льодовика Лайла. Олександра в своєму віці вже знає чимало про альпінізм та має гарні практичні навички. Дівчинка подолала маршрут самостійно, вона вміє користуватися спорядженням та знає правила безпеки.

Повідомляється, що категорія складності маршруту, який вона подолала, — це 1 КС, однак там є елементи другої категорії складності. Учасники сходження зняли фільм про те, як їм вдалося подолати складний маршрут та підкорити вершину.

Як повідомляв портал "Коментарі", трійці альпіністів підкорилася знакова вершина. На цю знакову, гарну вершину досі не було скоєно жодного сходження, хоча багато альпіністів і робили подібні спроби; і вони зупинялися на нижніх гранітних плитах. І лише сьогодні трійка альпіністів змогла подолати цю важку ділянку та піднятися сланцевою вежею на вершину піку.

Також ми писали, що в горах Туреччини знайшли зниклого безвісти українського альпініста. Повідомляється, що альпініст з України вирушив у похід по схилах гори Сюпхан в районі невеликого містечка Адільджеваз. Однак незабаром перестав виходити на зв'язок зі своїми друзями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини