Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Як виглядає найвищий у світі замок із піску (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає найвищий у світі замок із піску (ФОТО)

У Данії побудували найвищий замок із піску, який незабаром буде внесено в Книгу рекордів Гіннесса

7 липня 2021, 17:25
Поділіться публікацією:








Будівельники з Данії вирішили залишити свій слід у Книзі рекордів Гіннеса і побудували замок із піску, який є найвищим у світі.

Як виглядає найвищий у світі замок із піску (ФОТО)

Найвищий замок із піску. Фото: pixabay

Видання Euronews передає, що над його будівництвом працювало 30 скульпторів і було потрібно близько п'яти тонн піску з додаванням кількох сотень кілограмів глини. Висота замку становить 21,16 метра, що на 3,5 метра вище, ніж попередній рекорд, поставлений у Німеччині на острові Рюген у 2019 році (17 метрів і 66 сантиметрів). Щоб скульптура була стійкою і простояла довше, в її основу заклали дерев'яну конструкцію і покрили спеціальним клеєм.

Як виглядає найвищий у світі замок із піску (ФОТО) - фото 2

Фото: John Andersen, Skulpturparken Blokhus

Найвищий замок із піску прикрашають красиві візерунки та фігурки у вигляді людей і тварин, а на його верхівці красується невелика корона.

Нагадаємо, що прототип палацу з популярного американського телесеріалу "Гра престолів" був проданий за 18 мільйонів доларів. Будівлю, якій вже 95 років, побудували для мільйонера Чарльза Енніс і його сім'ї. Бізнесмен захоплювався культурою древніх майя, тому будинок зовні нагадує старовинний храм, а його архітектура передає атмосферу того часу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Італії було продано незвичайну невидиму скульптуру за 15 000 євро (503 000 грн). Проєкт називається I am — "Я". Автором скульптури є італійський художник Сальваторе Гаран. Аукціон організував будинок Art-Rite, який займається виключно сучасним мистецтвом. Головним доказом того, що людина купила невидиму скульптуру, став сертифікат, який підтверджує право власності. І це вже не єдиний випадок створення невидимої скульптури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини