Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Я категорично проти будівництва тимчасового житла для переселенців – мер Харкова Терехов
commentss НОВИНИ Всі новини

Я категорично проти будівництва тимчасового житла для переселенців – мер Харкова Терехов

Мер Харкова вважає будівництво модульного житла недоцільним

17 травня 2022, 09:21
Поділіться публікацією:

Будівництво тимчасового житла для вимушених переселенців та мешканців Харкова, які втратили дах над головою, є недоцільним.

Я категорично проти будівництва тимчасового житла для переселенців – мер Харкова Терехов

Про це 16 травня заявив міський голова Харкова Ігор Терехов під час зустрічі із заступником міністра соціальної політики Віталієм Музиченком, передає прес-служба міськради .

"Немає нічого більш постійного, ніж тимчасове. Тому я категорично проти тимчасового житла. І не потрібно ставити в західній Україні модульні містечка, витративши 30% коштів, а то й більше, від того, що потребує постійного житла. У нас є проекти, ресурси , можливість та будівельні кадри. Тому давайте вже починати будувати. Нема чого тягнути", – повідомив міський голова.

За словами Терехова, Харків має досвід будівництва модульного містечка для вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей.

Як інформує прес-служба міської ради, максимальний термін експлуатації такого містечка було розраховано на три роки.

"Минуло вісім років, і, незважаючи на те, що конструкція стала непридатною, там досі живуть люди" , – йдеться в повідомленні .

Терехов упевнений, що саме тому будівництво модульних містечок у західних регіонах України, яке зараз обговорюється громадськістю, є недоцільним.

Нагадаємо, раніше колишній прем'єр-міністр України Володимир Гройсман свого часу заявляв, що за допомогою гуманітарного вантажу з Німеччини буде збудовано близько 4 тисяч місць тимчасового проживання для вимушених переселенців із зони Антитерористичної операції.

Гройсман тоді зазначив, що тимчасове житло для переселенців з ОРДЛО буде споруджено у трьох містах: Запоріжжі, Харкові та Дніпрі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини