Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Всесвітній економічний форум прибрав ім'я княгині Ольги зі списку найвидатніших жінок в історії
commentss НОВИНИ Всі новини

Всесвітній економічний форум прибрав ім'я княгині Ольги зі списку найвидатніших жінок в історії

Княгиня Ольга жила більш ніж за 300 років до появи Московського Князівства

12 березня 2021, 21:23
Поділіться публікацією:

Всесвітній економічний форум (ВЕФ) видалив ім'я святої рівноапостольної княгині Київської Ольги зі статті про жінок, які змінили історію людства. За даними "Інтерфакс-Україна" це сталося через "конфлікт історичних даних".

Всесвітній економічний форум прибрав ім'я княгині Ольги зі списку найвидатніших жінок в історії

Княгина Ольга. Фото: expres.online

Напередодні 8 Березня ВЕФ опублікував список найвидатніших жінок в історії, в якому княгиню Ольгу називали "російською правителькою і праматір'ю сучасної Росії".

Пізніше стало відомо, що п'ятий президент України Петро Порошенко звернувся до авторів цього списку з проханням виправити опис особистості однією з найвідоміших жінок в історії нашої країни. Порошенко тоді також звернув увагу на той факт, що чоловіка княгині Ольги, князя Ігоря, Всесвітній економічний форум назвав Іваном.

Як повідомлялося, п'ятий президент України Петро Порошенко звернувся до команди Всесвітнього економічного форуму з проханням негайно виправити помилки в описі однієї з найвідоміших жінок в українській історії. Внесок княгині Ольги в історію територій, на яких розташовується сучасна Росія насправді був вагомим, але Московське Князівство було засновано через понад 300 років після смерті княгині Ольги.

Раніше "Коментарі" писали, про історію святкування 8 Березня. Свято відзначають уже понад 150 років, але спочатку його зміст полягав зовсім не у квітах, подарунках та привітаннях, а в тому, що жінки виходили на акції протесту з вимогою надати їм гідні умови праці та рівні з чоловіками права. Більше про те, який шлях пройшло свято, з 1857 року до наших днів — в матеріалі порталу "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини