Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Великий грузин та друг України:помер Вахтанг Кікабідзе
commentss НОВИНИ Всі новини

Великий грузин та друг України:помер Вахтанг Кікабідзе

В час військового протистояння Вахтанг Кікабідзе тричі прилітав до України

15 січня 2023, 19:30
Поділіться публікацією:

В  Грузії, на 85-му році  пішов з життя легендарний актор, режисер і виконавець Вахтанг Кікабідзе. Про це інформують грузинські засоби масової інформації. 

Великий грузин та друг України:помер Вахтанг Кікабідзе

Вахтанг Кікабідзе. Фото:facebook.com/vahtangkikabidze

Великий грузин  Вахтанг Костянтинович Кікабідзе народився  1938 року, в  місті Тбілісі.  початок  його творчого шляху — робота  співаком в Тбіліській філармонії.  Виконавець співпрацював з джазовими ансамблями "Діело" і "Орера" .

Як кіноактор Вахтанг Кікабідзе знявся у своєму першому фільмі в 1966 році . Його назва -  "Зустрічі в горах".  Проте  серйозною роботою  для молодого артиста   був фільм "Не горюй!" режисера Георгія Данелія, який вийшов в 1969 році. За цю роль  Кікабідзе в 1979-му завоював приз за кращу чоловічу роль на міжнародному кінофестивалі в Картахені (Іспанія). 

  В 1977-му знаний кіноактор знімавсь  у Георгія Данелія в  фільмі "Міміно". Роль льотчика Валіко Мізандарі, що жив в невеликому грузинському селищі та мав мрію  літати на великих  літаках, стала знаменитою. І принесла Кікабідзе нову хвилю популярності та визнання всіх громадян колишнього Союзу. В Грузії його  називали — Буба Кікабідзе.

Вахтанг Кікабідзе мав чимало премій і нагород, отримав Державну премію СРСР,  особливо дорожив званням Народного артиста Грузії.

До війни Вахтанг Кікабідзе часто гостював в  Україні, добре знайомий з українським президентом Володимиром Зеленським. Зірковий режисер та виконавець  був шокований військовим вторгненням  РФ в Україну. Казав, що це -  справжній геноцид. В час військового протистояння великий грузин   тричі прилітав до  України .

Частину  коштів з авторського концерту в  місті Батумі Вахтанг передав, щоб підтримати нашу  країну. Володимира Путіна він  порівнював зі Сталіним і говорив про  важку подальшу долю диктатора. Казав, що його або "прибере" найближче оточення, або на нього чекає сильне покарання згори за злочини в Україні".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що "Нудить від сорому": в Україні відреагували на виступ Повалій у Росії, де вона заспівала "Червону руту".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини