Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Вагітний Гітлер: відома політикиня пояснила, що означає її нова картина (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вагітний Гітлер: відома політикиня пояснила, що означає її нова картина (ФОТО)

Як пояснює Клітіна, своєю картиною вона висловлює критику патріархату

12 березня 2021, 18:33 comments1028
Поділіться публікацією:

Критики сучасного мистецтва сьогодні мають привід для обговорення українських творців. Картину із вагітним Адольфом Гітлером представила на розсуд громадськості радниця голови космічного держагентства Олександра Клітіна. Свою реакцію стосовно опублікованого на Facebook, за словами діячки, "шедевру" оцінило більше 150 осіб.

Вагітний Гітлер: відома політикиня пояснила, що означає її нова картина (ФОТО)

Олександра Клітіна намалювала вагітного Гітлера. Фото із відкритих джерел

Як пояснила сама Клітіна, її мистецький витвір критикує патріархат. На думку політикині, із допомогою подібного картинного абсурду доволі простим стає розуміння — жінка не змогла б зробити зі світом так, як свого часу вчинив Гітлер. Таким чином Олександра Клітіна намагається затвердити тезу, що жінок в управлінні (в т.ч. і державному) має бути більше по всьому світу.

Вагітним німецький диктатор на картині зображений тому, що як фашизм, так і нацизм продовжує "пускати нові паростки" на Землі — себто ідеї Гітлера все ще не згинули, а існують. Цікаво, що витвір Клітіної по-різному сприйняли представники українського суспільства. В одному із коментарів під власною картиною художниця висловила подив стосовно отриманої критики від жінок.

"Мене більше всього здивувала критика картини від феміністок наших. Те, що жінка менш схильна до насильства — це теж стереотип: тобто вони хочуть скоювати злочини на рівні з чоловіками?" — зазначила Клітіна.

Під її дописом справді є чимало людей, які не розуміють подібні мистецькі витвори. "Ну і збочена ж в тебе фантазія, Гітлер з вагіною", "Важко навіть уявити, що ви там у тому космічному агентстві радите, з такими картинами", "Гітлер паскудно виглядає в образі вагітної жінки, тому потрібно більше жіночого лідерства. Ок логіка. Хоча звідки у радфемок [радикальних феміністок — ред.] логіка?" — пишуть користувачі.

Не обійшлося і без тих, хто оцінив старання Олександри Клітіної. Зокрема, дехто із юзерів назвав картину прикладом авангардистської течії.

Слід зазначити, що Клітіна — не перша із художників, хто малює Адольфа Гітлера вагітним. Десять років тому, у 2011-у, світ облетіла серія картин Рональда Манулланга "Суд Божий". На цих зображеннях німецький фюрер "приміряв" на себе образ Діви Марії.

Вагітний Гітлер: відома політикиня пояснила, що означає її нова картина (ФОТО) - фото 2

І якщо вже мова зайшла про вагітність, то пропонуємо дізнатися, чи є правдивими давні чутки про заборону мати дітей для учасниць гурту "Віа Гра". Подробицями поділилася одна із солісток колективу.

Також на порталі "Коментарі" можна прочитати про те, назву яких світових брендів ми зазвичай вимовляємо неправильно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини