Головна Новини Суспільство мистецтво і культура В Україні з'явилася нова державна відзнака: за які заслуги її вручатимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з'явилася нова державна відзнака: за які заслуги її вручатимуть

Відзнакою нагороджуватимуть щорічно з нагоди Дня незалежності

17 серпня 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

Нову державну відзнаку Президента України зможуть отримати не лише громадяни, а й іноземці. Про це повідомляють у пресслужбі Офісу президента.

В Україні з'явилася нова державна відзнака: за які заслуги її вручатимуть

В Україні з'явилася нова державна нагорода, фото Офісу президента

Указ № 362/2021 "Про відзнаку Президента України "Національна легенда України" було підписано 16 серпня. Нагороджуватимуть відзнакою українців, іноземців, осіб без громадянства за особливі заслуги та вагомий внесок. Мова йде не лише про зміцнення державності та захист України, а й про служіння народу, внески у розвиток різних сфер життєдіяльності, серед них такі, як економіка, культура, спорт, освіта, мистецтво, медицина, благодійність та громадська діяльність.

Розмір відзнаки — 45 міліметрів, матеріал — золото, форма — стилізована квітка з синіми та жовтими пелюстками, в центрі якої зображення Малого Герба. На звороті буде розміщена застібка, порядковий номер. Також буде виготовлятися й мініатюра відзнаки з жовтого металу, розміром 20 міліметрів.

Нагороджуватимуть кращих кожного року до Дня незалежності, вручатиме відзнаку президент України особисто. Разом з відзнакою видаватимуть диплом до відзнаки президента України "Національна легенда України". Відзнаку слід носити на грудях зліва, нижче  інших державних нагород та орденів.
В Україні з'явилася нова державна відзнака: за які заслуги її вручатимуть - фото 2
В Україні з'явилася нова державна відзнака: за які заслуги її вручатимуть - фото 3
Як повідомляв портал "Коментарі", одного з нобелівських лауреатів звинувачують у зґвалтуванні неповнолітньої, яке начебто сталося 56 років тому. До суду заявила сама потерпіла й повідомила про насильство, вчинене над нею у дитинстві, що тривало протягом пів року в готелі. Там лауреат утримував дівчинку, йдеться в заяві.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини