Головна Новини Суспільство мистецтво і культура В Україні дорожчають популярні овочі: названі нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дорожчають популярні овочі: названі нові ціни

Фермери прокоментували ціни на овочі

10 вересня 2021, 19:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За останній тиждень в Україні значно зросли ціни на картоплю, баклажани, кабачки і огірки. Про це повідомляє видання SEEDS.

В Україні дорожчають популярні овочі: названі нові ціни

Ціни на картоплю, огірки, кабачки в Україні. Фото з відкритих джерел

Так, на сьогодні на оптових ринках ціна за один кілограм картоплі складе від п'яти до семи гривень, в той час як тиждень тому його вартість становила від 3,50 грн. до 5,5 грн. за кілограм.

Разом з картоплею зросли в ціні і огірки. Зараз середня ціна на оптових ринках країни на цей овоч складе приблизно 20 гривень. Слідом за огірками стали дорожче кабачки. Вони обійдуться покупцеві в 15 гривень за один кілограм. Середній цінник на баклажани за останній тиждень також підвищився. Зараз один кілограм обійдеться в 10-12 гривень на оптових ринках.

Що стосується інших овочів, то на них ціни залишилися більш стабільними. Помідори продають за ціною від 5 до 15 грн. за кілограм. Рожеві помідори обійдуться в 22 грн. / Кг. Жовті помідори зараз стоять на ринку до 20 гривень за 1 кг. Вартість лука також залишилася колишньою. Кілограм овоча вийде покупцеві від 6 до 7,50 гривень.

Фермери відзначають, що сьогоднішня ціна на картоплю є прийнятною для них. У минулому році кілограм цього овочу продавався по 5-6 гривень. За словами директора фермерського господарства в Чернігівській області Григорія Ткаченка, така ціна влаштовує як виробника, так і покупця.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що в Україні зміняться ціни на цукор. Названо нова вартість продукту. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" писав про те, що ц єни на гречку в Україні можуть значно вирости. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини