Головна Новини Суспільство мистецтво і культура В Одесі хочуть дерусифікувати два райони
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одесі хочуть дерусифікувати два райони

Влада хоче повернути історичні назви

2 березня 2023, 17:58
Поділіться публікацією:

Депутатам міськради Одеси рекомендують перейменувати Суворовський район міста на Пересипський, а Малиновський – на Хаджибейський. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на телеграм-канал Одеса. Офіційно.

В Одесі хочуть дерусифікувати два райони

Одеса - це Україна

Повідомляється, що на засіданні історико-топонімічної комісії було прийнято рішення рекомендувати депутатам міськради перейменувати Суворовський район міста на Пересипський. До цього члени історико-топонімічної комісії вирішили рекомендувати депутатам міськради перейменувати Малиновський район міста на Хаджибейський.

Нагадаємо, що Олександр Суворов (1730 – 1800) був російським полководцем, а уродженець Одеси Родіон Малиновський (1898 – 1967) маршалом Радянського Союзу. Нові назви відображають історичну топоніміку Одесу, зокрема її давню історичну назву — фортеця Хаджибей.

Тим часом вандали розмалювали Русалку в Данії у кольори російського прапору. Поліція зафіксувала сліди вандалізму, а також намагається знайти сліди, які зможуть вказати на винних у таких діях. Правоохоронні служби країни почали слідчі дії та розглядають ці дії як знак підтримки Російської Федерації, що воює проти України. Відомий пам'ятник не вперше стає жертвою вандалів. У 1964 році була вкрадена голова Русалки, а ще через 20 років відрізали її руку. Останній раз статую головної героїні казок Ганса Крістіана Андерсена розмальовували у 2020 році. Тоді на ній написали загадкові слова racist fish (расистська риба).

У Франції вперше конфіскують майно російського олігарха. А журналісти оприлюднили план Путіна щодо держперевороту у Молдові. Журналісти-розслідувачі норвезького журналу Josimar вважають, що Путін хотів здійснити держпереворот у Молдові, спровокувавши бійки перед футбольним матчем між командою "Шериф" та "Партизаном", що проходив у Кишиневі. Як наслідок за два дні до матчу Ліги Європи між командами "Шериф" та "Партизан" Молдова прийняла рішення, що стадіон буде закритий для глядачів.

"План Росії полягає в тому, щоб диверсанти з військовим минулим ініціювали насильницькі дії, нападали на державні установи та захоплювали заручників", — вневнена президент Молдови Санду. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини