Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Український гросмейстер виграв шаховий міжнародний турнір в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Український гросмейстер виграв шаховий міжнародний турнір в США

Юнак живе в Сполучених штатах, там він здобув вищу освіту

25 жовтня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Шахіст та гросмейстер з Вінниці здобув блискучу перемогу в міжнародному турнірі, що проходив в Клейтоні, США. Про це повідомляють на сторінці Ukrainian Chess в Facebook.

Український гросмейстер виграв шаховий міжнародний турнір в США

Українець набрав 7,5 очок з 9, фото Facebook

Найбільшу кількість очок здобув за результатами гри Ілля Нижник, він посів перше почесне місце одноосібно. Змагання з шахів проходили в рамках міжнародного турніру 15th Spice Cup-2021. Всього в турнірі було 9 турів, в яких змагалися шахісти з багатьох країн. Грошові призи за перемогу передбачені в розмірі від 1000 до 5000 доларів, також є додаткові нагороди в різних категоріях.

За результатами з турнірної таблиці видно, що на 0,5 очка менше отримав угорський шахіст Беньямін Гледура. На одне очко менше отримав Юніескі Кесада з Куби та посів третє місце.

Українець отримає 5000 доларів за перемогу. Шахісти, що посіли друге й третє місце отримають 3000 та 1500 доларів США. В турнірі брав участь ще один українець — Крикун Юрій, але він посів 24 місце в турнірній таблиці. В турнірі було найбільше представників Сполучених штатів й мало іноземців.

Ілля неодноразовий чемпіон України з шахів. В 12 років він виконав норму гросмейстера, в 14 років став міжнародним гросмейстером. Наразі хлопцю 25 років. Юнак вивчився в американському Вебстерському університеті на магістра з кібербезпеки.

Як повідомляв портал "Коментарі", відома грузинська шахістка Нона Гаприндашвілі, що свого часу здобула чимало перемог у шахах, подала позов проти Netflix. У позовній заяві йдеться, що в серіалі "Хід королеви" про Нону Гаприндашвілі згадав шаховий коментатор у промові про головню героїню серіалу Бет Гармоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини