Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Українська співачка подала заяву на російське громадянство
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська співачка подала заяву на російське громадянство

Українська співачка Ані Лорак планує отримати російський паспорт

15 березня 2024, 13:25
Поділіться публікацією:

У центрі уваги громадськості та ЗМІ знову опинилася відома співачка Ані Лорак, чиє життя та кар'єра зазнали значних змін за останні роки. Артистка, яка народилася в Чернівецькій області України, яка у 2008 році була удостоєна звання народної артистки України, вже довгий час проживає і працює в Росії.

Українська співачка подала заяву на російське громадянство

Ані Лорак отримує російське громадянство

Події останніх років, включаючи повномасштабне вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, викликали велику кількість суперечок щодо її вибору продовжувати кар'єру в РФ. Незважаючи на загострення політичної ситуації, Лорак не лише залишилася в Росії, а й, згідно з останніми повідомленнями російських ЗМІ, подала заяву на громадянство цієї країни.

"Кароліна Куєк (справжнє ім'я артистки. — Прим. ред.) подала заяву на отримання громадянства Росії ще в лютому", — уточнив співрозмовник агентства.

Це рішення викликало безліч обговорень, особливо з огляду на те, що в минулому артистка неодноразово заявляла про своє українське громадянство і не висловлювала бажання його змінювати. Наприклад, 2016 року, коли депутат Держдуми Віталій Мілонов запропонував їй допомогу в отриманні російського паспорта, представник Лорак спростував інформацію про зміну громадянства.

Після переїзду у 2014 році вона не лише не виступала на батьківщині, а й здобула безліч творчих нагород, включаючи "Золотий грамофон" та звання лауреата "Пісні року". У 2023 році співачка увійшла до складу журі дитячого телевізійного конкурсу "Ти супер!", що проводиться у партнерстві з НТВ та радіо Sputnik, а також озвучила партію у льодовому шоу Тетяни Навки "Історія кохання Шахерезади".

Незважаючи на те, що Лорак не висловлювалася публічно на підтримку військових дій, її перебування та робота в країні, яка веде військові дії проти України, для багатьох залишається предметом критики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини