Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Українське радіо потрапило в скандал через пісню зірки серіалу «Універ»
commentss НОВИНИ Всі новини

Українське радіо потрапило в скандал через пісню зірки серіалу «Універ»

Нацрада перевірить радіо "Шансон" через пісню з некоректною лексикою

8 жовтня 2020, 15:41
Поділіться публікацією:

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 жовтня призначила позапланову виїзну перевірку радіо "Шансон", в ефірі якого прозвучала брутальна пісня російської виконавиці. Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на слова секретаря Нацради Юрія Зіневича.

Українське радіо потрапило в скандал через пісню зірки серіалу «Універ»

Так, мова йде про пісню "Стара" у виконанні зірки серіалу "Універ" Настасії Самбурської, де використовуються грубі слова і обсценна лексика, що і послужило причиною скандалу. Наприклад, виконавиця співає про те, як "мріють подруги пот****ться в Туреччині" та "про с*ськи, щоб хлопчикам подобатися" і далі в тому ж дусі.

У Нацраді зазначили, що поширення грубої, обсценної лексики в радіоефірі під час, доступний для прослуховування неповнолітньою аудиторією, є ознакою порушення вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Зокрема, частини першої та частини другої статті 62-ї, пункту а) частини першої статті 59. Тому проектом рішення пропонується призначити позапланову виїзну перевірку діяльності ТОВ "Телерадіокомпанія" Шансон". Рішення було підтримано одноголосно.

Раніше ми повідомляли, що в Україні хочуть заборонити телеканалам і радіостанціям заперечувати агресію РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини