Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У столиці відкрився найбільший центр єврейської культури
commentss НОВИНИ Всі новини

У столиці відкрився найбільший центр єврейської культури

Почесним гостем відкриття центру єврейської культури став нещодавно призначений Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Михаель Бродський

28 серпня 2021, 15:23
Поділіться публікацією:

У столиці відкрився найбільший центр єврейської культури

Гості відкриття центру Єврейської громади, фото з Facebook-сторінки Олега Вишнякова

У Києві відкрили громадський центр рабина Марковича, який є  представництвом Єврейської общини. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив  почесний Консул Держави Ізраїль в Західному регіоні Олег Вішняков.

Символічним відкриттям центру стало встановлення мезузи – свитку із викарбуваною частиною молитви "Шма Ісраель".

"Мезуза — постійне нагадування про Божу присутність, і установка її на одвірок в центрі Київської Єврейської Общини нагадує якраз це. Саме з Божою допомогою усі нові єврейські і ізраїльські заходи, що відкриваються в Києві, процвітатимуть", — зазначив почесний Консул Держави Ізраїль в Західному регіон Олег Вішняков.

Подібні центри об’єднують не лише представників єврейської культури, а й знайомлять представників різних культур та віросповідань із юдаїзмом.

"Це важлива і дуже духовна подія. Сьогодні ми заклали "перший камінь" в нове майбутнє і сьогодення українських євреїв", — акцентував присутній на відкритті Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Михаель Бродський.

Раніше "Коментарі"повідомляли, що керівництво Нацполіції України провело зустріч із Міхаелем Бродським, в ході якої було детально розглянуте питання забезпечення громадської безпеки під час святкування Рош ха-Шану в Умані. Цьогоріч свято випадає на вечір 6 вересня, і традиційно святкуватиметься хасидами-паломниками впродовж двох днів.  Національну поліцію та поліцію Черкащини вже переведено на посилений варіант несення служби, в цілях профілактики злочинів, які можуть бути вчинені на ґрунті релігійної чи расової нетерпимості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини