Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У школі Кропивницького масове отруєння: перші подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У школі Кропивницького масове отруєння: перші подробиці

В одній зі шкіл Кропивницького відбулося масове відправлення дітей

1 лютого 2021, 21:15
Поділіться публікацією:

В одній зі шкіл Кропивницького діти молодших класів звернулися до медиків через погане самопочуття. Зокрема, школярі скаржилися на запаморочення, нудоту, блювоту. Двоє дітей через слабке стану медики госпіталізували до лікарні.

У школі Кропивницького масове отруєння: перші подробиці

Швидка допомога (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє пресслужба Госпродпотребслужби в Кіровоградській області, постраждали діти перших класів.

Батьки учнів молодшої школи, які не прийшли на уроки, надійшли повідомлення зі скаргами на слабкість, нудоту, блювоту, біль в животі, підвищення температури. До обіду ще четверо дітей звернулися за допомогою до медсестри.

"За консультацією до сімейного лікаря 28-29 січня звернулися 12 учнів, з них двоє були госпіталізовані з діагнозом діарея невстановленої етіології", — йдеться в повідомленні.

Всі діти, які скаржилися на погане самопочуття харчувалися в місцевій їдальні школи.

"Зараз тривають лабораторні дослідження зразків харчових продуктів, змивів з обладнання харчоблоку, питної води, готових страв, відібраних на харчоблоці", — йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що з 29 січня робота їдальнею була припинена. Харчування учнів на цей час не здійснюється. В їдальні провели заключну дезінфекцію. Учнів 1-4 класів тимчасово перевели на дистанційну форму навчання.

Нагадаємо, незважаючи на те, що отруєння свинцем було загрозою протягом багатьох десятиліть, експерти стурбовані цим сьогодні більше, ніж будь-коли.

Свинець є нейротоксичною хімічною речовиною, вплив якого може призвести до довгострокового пошкодження мозку, що розвивається дитини. У маленьких дітей підвищені рівні свинцю в крові були пов'язані з більш низьким IQ, обмеженим увагою, поведінковими проблемами і неможливістю зосередитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини