Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Пентагоні розповіли, в якій частині України РФ сконцентрувала більшість своїх БТГ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні розповіли, в якій частині України РФ сконцентрувала більшість своїх БТГ

Найбільше БТГ концентруються між Херсоном із західного боку та Маріуполем зі східного

17 травня 2022, 08:32 comments1021
Поділіться публікацією:

Продовжується широкомасштабний наступ російських військ. І сьогодні Кремль зумів перекинути на територію України 106 оперативних батальйонно-тактичних груп. Російське командування досягло того, що БТГ є, як на східному, центральному, західному, так і на південному напрямках. Останнє, мабуть, вважається пріоритетним для Москви. Саме тому там зосереджено більшість БТГ. На сьогоднішній день, за даними оборонного відомства США, на півдні України сконцентровано 50 БТГ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на прес-службу Пентагону.

У Пентагоні розповіли, в якій частині України РФ сконцентрувала більшість своїх БТГ

Російські війська. Фото: kanaldom.tv

Для Росії продовжує залишатися пріоритетним утримання контролю над Херсоном та Маріуполем. Саме тому у звіті йдеться, що переважна більшість БТГ зосереджена між Херсоном із західної сторони та Маріуполем зі східної. Також країна-агресор перекинула значну кількість БТГ від півночі Запоріжжя до Великої Новосілки.

Щодо готовності російських БТГ виконувати поставлені завдання та досягати поставленої мети, то в Пентагоні поки що немає даних, які могли б говорити про оснащення російських військ, а також про те, наскільки російські військові мотивовані щодо виконання бойових завдань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент розповів про те, що процес порятунку українських військових, заблокованих агресором на території промзони "Азовсталі", зрушив з мертвої точки. Стартувала спецоперація із порятунку бійців "Азова". При цьому президент уточнив, що до Росії як країни-агресора немає довіри, і тому є надія лише на міжнародні спільноти, які включені до процесу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини