Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Москві виявили коштовності, які зникли з українських храмів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Москві виявили коштовності, які зникли з українських храмів

Український археолог вивчив частина архіву одного з московських музеїв та знайшов коштовності, що належать українським храмам

22 червня 2020, 19:26 comments1869
Поділіться публікацією:

У Москві виявили коштовності, які зникли з українських храмів

Церковні коштовності, що знайшлися в Росії. Фото: Тимур Бобровський

Мінімум 57 церковних предметів, зниклих із ризниць Софійського собору і Києво-Печерської Лаври, виявлені в Історичному Музеї Російської Федерації. Про це у себе на сторінці в фейсбук написав український археолог Тимур Бобровський.

"Переважно це коштовності, зроблені з золота, срібла та інших видів дорогоцінних каменів. Сподіваюся, моя "знахідка" допоможе тим, хто небайдужий до скарбів українського народу", — написав археолог.

Раніше вважалося, що всі ці церковні прикраси загублені або знищені. На початку 1940-х років більшість з них зникли у численних банківських закладах, і пізніше лише деякі з'явилися в спеціальних фондах музеїв у Москві та Ленінграді.

При цьому цьому археолог подивився лише частину експонатів, доступних в Мережі. "Нехай московські колеги знають, що ми тепер в курсі, де заховані наші "загублені" скарби", — написав Бобровський.


Як повідомляли "Коментарі", в Середземному морі знайшли 12 кораблів з скарбами, загальна вартість яких оцінюється в десятки мільйонів доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Фейсбук-страница Тимура Бобровского
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини