Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Києві відкрився перший фестиваль віртуальної реальності
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві відкрився перший фестиваль віртуальної реальності

Всього в рамках фестивалю VR-мистецтва відвідувачам запропонують вісім локацій

4 грудня 2020, 14:32
Поділіться публікацією:

Епідемія коронавірусу та карантинні обмеження не змогли зірвати перший фестиваль VR-мистецтва, який проходить в Києві 3-4 грудня. Організатором фестивалю виступив Французький Інститут в Україні. Фестиваль є міжнародним — на ньому представили свої роботи гості з Франції. У програмі фестивалю, який отримав назву Virtualité представлені вісім робіт, тривалість їх становить від 6 до 20 хвилин. Українські художники представили три роботи, а французька сторона — п'ять. Організатори зазначають, що такі фестивалі мають достатню унікальність — в світі налічують одиниці — в рамках Венеціанської бієнале, VRHAM в Гамбурзі та Cinequest в Сан-Хосе, США.

У Києві відкрився перший фестиваль віртуальної реальності

Фестиваль VR-мистецтва в Києві проводиться вперше

Одним з найбільш популярних експозицій став VR-фільм про шаманські практики французького режисера Яна Кунена. Серед українських робіт — постановка про Бабин Яр. Фільм створювали у співпраці з Музеєм історії Києва.

Для того, щоб ознайомитися з представленими роботами надаються спеціальні окуляри віртуальної реальності. Для зниження ризиків поширення коронавірусу їх регулярно дезінфікують. Всі локації розташувалися в стінах Центру сучасного мистецтва М17.

Як повідомляв портал "Коментарі", в одному з торгових розважальних центрів Дубая відкрився парк віртуальної реальності Dreamscape VR. За даними видання whatson.ae, нове місце для розваг розташоване на другому поверсі закладу Mall of the Emirates. Відзначається, що всім, хто цікавиться новинками 3D-реальності, пропонується відвідати три зали: "Інопланетний зоопарк", "Глибоководний світ" і "Прокляття втраченої перлини". Зайшовши в зал під назвою "Інопланетний зоопарк" у відвідувачів є можливість відправиться в подорож по галактиці та познайомиться з мешканцями іноземної фауни, а ось кімната "Глибоководний світ" має на увазі ряд випробувань для гостей, які повинні виконати місії для возз'єднання сім'ї китів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини