Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Києві відкриється Андріївська церква
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві відкриється Андріївська церква

Андріївська церква відкриється після п'ятирічної реставрації

2 грудня 2020, 14:35
Поділіться публікацією:

Один із символів Києва — знамениту Андріївську церкву відкриють для відвідувачів. Через п'ять років реставраційних робіт храм відкриє свої двері для туристів і віруючих. Про це повідомила прес-служба міністерства культури та інформаційної політики.

У Києві відкриється Андріївська церква

Реставрація Андріївської церкви закінчена

Так, відкриття, яке пройде в режимі онлайн заплановано на 12 січня. А першу службу в церкві проведуть 13 грудня.

"Повністю відреставрований весь живопис, ікони та іконостас, почищено ліпнину і відшліфовано підлогу. Замінено інженерні мережі, проведені нові системи освітлення, опалення, подачі повітря, вікна. До речі, автентичний колір стін 18 століття завдяки комп'ютерному аналізу допомогли знайти німецькі технологи. А перед затвердженням фінального кольору і забарвленням було зроблено 36 тестових викрасок", — цитує міністра Олександра Ткаченко прес-служба відомства.

У повідомленні підкреслюється, що реставрація проводилась для того, щоб розкрити початкові рішення і бачення архітектора Франческо Бартоломео Растреллі, 320-а річниця з народження якого відзначається цього року.

Нагадаємо, що у 2018 році Андріївську церкву передали Вселенському патріархату в постійне користування. Цей законопроект, який ініціював Петро Порошенко, отримав підтримку 237 нардепів.

За словами глави парламенту Андрія Парубія, своїм рішенням Верховна Рада відновлює Ставропігію Вселенського патріарха в Києві, яка буде виконувати роль резиденції патріарха.

Як повідомляв портал "Коментарі", Колишній Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет заявив, що Константинопольський патріархат спочатку шукав вигоди при даруванні томосу Україні. Платою за нього стали закордонні парафії Української православної церкви Київського Патріархату, які згідно з умовами автокефалії перейшли під керівництво Стамбула.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини