Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Черкаській області відкрили арт-об'єкт «Серце України» зі сталі Метінвесту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Черкаській області відкрили арт-об'єкт «Серце України» зі сталі Метінвесту

Арт-об'єкт складається з 25 пар крил, які символізують всі області України і республіку Крим

24 серпня 2021, 12:54
Поділіться публікацією:

Арт-об'єкт "Серце України", виконаний зі сталі Метінвесту, відкрили в Черкаській області 23 серпня, напередодні 30-ї річниці Незалежності країни.

У Черкаській області відкрили арт-об'єкт «Серце України» зі сталі Метінвесту

Відкриття арт-об'єкту "Серце України" (фото: ck-oda.gov.ua)

Комплекс розташований в географічному центрі України — селі Мар'янівці Звенигородського району. До недавнього часу про місце розташування центру країни інформував лише пам'ятний знак.

Арт-об'єкт складається з 25 пар крил, які символізують всі області України і республіку Крим. Білі сталеві крила прикрашені характерними для кожної області орнаментами. У центрі комплексу під склом розташована скульптура серця. Композицію доповнює 52-метровий флагшток з найбільшим в Черкаській області прапором України. Площа комплексу — майже 5 тисяч квадратних метрів, висота — більше 5 метрів.

"Серце України" створено за принципами безбар'єрного середовища: тут передбачені пандус, тактильна навігація, аудіогід, модель комплексу для людей з вадами слуху людей.

Для будівництва арт-об'єкту Метінвест поставив понад 66 тисяч тонн сталі вартістю 2,8 млн грн. Гарячекатаний лист, труби, куточки і швелери зроблені на маріупольських підприємствах Групи — ММК імені Ілліча та "Азовсталі".

"Сталеве" Серце України "розташоване в самому центрі країни і зроблено з українського металу. І це наш привід для гордості. Ми впевнені, що попереду кожного з нас чекає ще багато приводів пишатися українським, адже металургія і вся промисловість працюють для процвітання і розвитку країни. Група Метінвест створена на екваторі Незалежності України, і кожен день, протягом усіх 15 років роботи, ми ділом доводимо справедливість цих слів. І ми продовжимо це робити, тому що віримо в Україну і українців ", — сказав генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

"Сьогодні у нас з вами велике сімейне свято — день символу нашої великої родини, день синьо-жовтого прапора, День Державного Прапора України. У 30-ту річницю відновлення нашої незалежності ми піднімемо його саме тут, в географічному центрі України. Саме тут б'ється серце, серце України. Це арт-об'єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, які символізують наші 24 області і наш Крим ", — додав президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало про те, що стратегічним партнером розвитку заповідника "Хортиця" став "Метінвест".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини