Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Британії українську книгу нанесли на світову карту кращих дитячих творів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії українську книгу нанесли на світову карту кращих дитячих творів

У Британії експерти склали карту найпопулярніших дитячих книг, написаних місцевими письменниками різних країн

19 серпня 2021, 12:19
Поділіться публікацією:

У Британії українську книгу нанесли на світову карту кращих дитячих творів

Найпопулярніші дитячі книжки світу, фото: сайт "ToyZone"

У Британії створили міжнародну карту зі 196 дитячих книг, на яку нанесли один із творів українського письменника Всеволода Нестайка. Візуалізований рейтинг був складений експертами одного з найбільших британських магазинів іграшок "ToyZone".

Творці добірки відзначають, що від загальної кількості англомовних дитячих книг всього 2-4% складають переклади літературних творів, створених авторами з інших країн.

 

"Дитяча книга — це окремий світ, а література країни — це цілий Всесвіт. Ми склали карту найпопулярніших дитячих книг, написаних місцевим письменником в кожній країні (тобто, отримали найвищі оцінки серед 20 книг із найбільшою кількістю оцінок користувачів)", — йдеться в передмові до карти.

Україну на міжнародній мапі представила книга Всеволода Нестайка, твори якого відрізняються повчальністю, в поєднанні з доброзичливим гумором, а тому користуються популярністю не тільки в Україні, а й за її межами. Юним читачам Британії рекомендують неодмінно прочитати книгу "Таємний агент Порча і козак Морозенко. Таємниці лисею "Кондор"", в яку входять відразу 2 твори.

"Таємний агент Порча і козак Морозенко" — це своєрідний дитячий детектив — з лиходіями і героями, а також безліччю сюжетних ліній, а прочитавши "Таємниці лисею "Кондор"", діти дізнаються історію перетворення завзятого хулігана в найвірнішого і чесного друга.   

Раніше "Коментарі" повідомляли, що "король жахів" Стівен Кінг планує розпочати роботу над новим романом, ключовою лінією якого будуть світові події 2020 року, зокрема, пандемія коронавірусу, яка паралізувала світ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини