Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Старт «Папіка» на росТБ: чому в Росії продовжують виходити українські серіали і шоу
commentss НОВИНИ Всі новини

Старт «Папіка» на росТБ: чому в Росії продовжують виходити українські серіали і шоу

Експерти висловилися про продаж Україною розважального продукту в РФ

29 березня 2021, 14:01
Поділіться публікацією:

На каналі СТС в Росії вийде другий сезон українського серіалу "Папік", а з "Лігою сміху", нібито, є проблеми (мало не президент Зеленський заборонив). "Коментарі" разом з експертами з'ясовували, чому українські серіали й шоу продовжують виходити в РФ і як оцінювати позицію деяких діячів культури, які "поза конфліктом", а також позицію влади.

Старт «Папіка» на росТБ: чому в Росії продовжують виходити українські серіали і шоу

Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

"Торгівля будь-якого плану з РФ — ненормальна"

Телеведучий, продюсер Ігор Кондратюк послідовно стоїть на позиції, що не можна торгувати з країною-агресором — Росією — до повернення Україні Криму та контролю над східними кордонами.

"Якщо така торгівля відбувається, в тому числі й розважальним контентом, — це тупість, підлість. Більш того, це зрада і колаборація з агресором. Дивно, що 1+1 або "Квартал-95" цього не розуміють", — зазначає Ігор Кондратюк.

На його думку, торгівля будь-якого плану з РФ — ненормальна, враховуючи, скільки крові українців пролито через російську агресію, скільки сімей знедолені, скільки людей втратили своє майно, стали переселенцям.

"Не повинно бути подвійних стандартів"

Композитор, піаніст-віртуоз Євген Хмара, коментуючи цю ситуацію, наголосив на тому, що світ загалом і Україна зокрема "застрягли" у подвійних стандартах.

"Німеччина, засуджуючи дії Росії щодо України, робить максимум, щоб був побудований "Північний потік-2". Артисти, представники культури не повинні виступати на території РФ. Ми не повинні продавати туди свої серіали, проєкти. Але це відбувається. Водночас на території України виробляється величезна кількість російського контенту. Чимало бізнесів працює між двома країнами й працює добре, — зазначає Євген Хмара. — Звідси запитання — чи не знайшли цапа-відбувайла у вигляді артистів, оскільки представники культури знаходяться в публічній площині та з них легше запитати?"

На думку композитора, якщо запитувати з діячів культури, то треба і з інших, які так чи інакше пов'язані з РФ.

"Не повинно бути подвійних стандартів, а то концерти проводити не можна, хоч в залах заповнюваність 50% і суворо дотримується масочний режим, а літати у вкрай набитих літаках, користуватися громадським транспортом — можна. Одним дозволяють торгувати, іншим — заборона. Загалом питання про продаж розважального продукту в РФ тягнуть за собою інші, на які хотілося б отримати відповіді", — резюмує Євген Хмара.

Раніше експерти прокоментували нову порцію санкцій РНБО проти Росії та пояснили, що дає рішення Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини