Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Стало відоме найпривабливіше для туристів місто світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відоме найпривабливіше для туристів місто світу

Фахівці туристичного бізнесу склали рейтинг найбільш привабливих міст для відвідування

19 січня 2021, 12:58
Поділіться публікацією:

У 2020 році найбільш привабливим для туристів містом став Париж. Такі дані стриматися в рейтингу Saffron City Brand Barometer 2020 року, який оцінює привабливість міст світу в очах туристів.

Стало відоме найпривабливіше для туристів місто світу

Париж / фото smarttrip.ru

Експерти склали рейтинг на основі вимірів безлічі чинників — кількістю пам'яток, рівень злочинності, ціни на екскурсії і в цілому вартості перебування. Укладачі враховували також змісту і показники інших рейтингів зі схожими параметрами. Для визначення переваг міста фахівці використовували унікальне опитування і порівнювали враження від міста тих, хто в ньому не живе.

За всіма показниками лідирує французька столиця обійшла з серйозним розривом всі інші міста, що претендують на звання найпривабливішого міста. Відзначається, що Париж зобов'язаний своєю високою позицією багатою історією, розвиненій інфраструктурі. На лідерство також позитивно вплинули опрацьовані туристичні маршрути, відмінна робота громадського транспорту. Учасники опитування також відзначили велику кількість "розкручених" фішок, які користуються популярністю у туристів.

У трійку лідерів також потрапив Лондон (друге місце) і Токіо. У топ-10 з міст Євросоюзу також потрапили Барселона, Мадрид і Відень, що зайняли місця з 7-го по 9-е відповідно. Москва замикає десятку лідерів.

Експерти також уточнили, що на тлі пандемії та карантинних обмежень зросла боротьба за туристів, відповідно цінність бренду міста збільшилася. Однак, після скасування карантину ситуація може серйозно змінитися. Фахівці прогнозують високі шанси піднятися в рейтингу таким містам як Афіни і Севілья.

Як повідомляв портал "Коментарі", не секрет, що страви національної кухні цікавлять практично кожного туриста. Туристичні оператори навіть складають спеціальні гастрономічні тури, щоб догодити мандрівникам-гурманам. Шеф-кухарі з різних країн склали рейтинг тих міст, які не потрапляють в поширені пропозиції, але, однак мають самобутню і цікаву кухню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини