Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Що робити, коли б'ють дітей і жінок – виставка про насильство "Річ у тім 2.0"
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, коли б'ють дітей і жінок – виставка про насильство "Річ у тім 2.0"

Експонати - буденні речі, якими завдавали шкоди незахищеним і слабким

27 листопада 2021, 16:15
Поділіться публікацією:

До виставки протидії насильству долучились МВС, державні інституції та українські зірки, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Що робити, коли б'ють дітей і жінок – виставка про насильство "Річ у тім 2.0"

Відкриття виставки "Річ у тім 2.0" - фото пресслужби МВС

Україна вкотре приєдналась до Всесвітньої 16-денної акції протидії насильству. На виставці "Річ у тім 2.0" представлено 16 речей, за допомогою яких травмували фізично та психологічно жінок та дітей. Авторка проєкту – Ірина Цілик, режисерка.

Заходи проводяться за ініціативи МВС, вони підтримані Офісом Віцепрем'єр-міністра з питань євроінтеграції, Першою леді та Мінсоцполітики. Долучились до організації фонди ООН, благодійний фонд UNOPS. 

25 листопада 2021 р. відбулось відкриття виставки на другому поверсі ТРЦ "Гулівер". Її експонатами є предмети, які так чи інакше використовувались зловмисниками: хтось цими речами робив боляче, хтось шантажував, хтось приховував злочин. 

16 українських зірок взяли участь в акції. Вони розповідають історії знущань і насильства, які сталися з людьми. Інструментами для завдання страждань можуть бути наймирніші предмети: косметика – привід для ревнощів, іграшка-пружинка – спогадом про сексуальну наругу над дитиною. Більше розповідей – за посиланням.

Під час відкриття виступили високопосадовці з відомств, які її ініціювали та підтримали. Денис Монастирський, міністр внутрішніх справ, анонсував, що незабаром у кожному регіоні відкриються центри для постраждалих від домашнього насильства. Сюди зможуть звернутись діти, яких били батьки, і батьки, до яких жорстокі їхні діти. Також планується реформа Ювенальної поліції та започатковується новий проєкт "Вихователь безпеки", який реагуватиме на ситуації у школі. 

Олена Зеленська, Перша леді, нагадала, що кожен 20-й українець страждав від насильства. Його побороти, на її думку, можна лише небайдужістю. Ольга Стефанішина, Віцепрем'єр-міністр з питань євроінтеграції, сказала, що трагічні випадки стаються у кожній третій родині, і щоб зупинити їх, потрібно не мовчати.

Видання "Коментарі" раніше публікувало статтю про віру Першої леді у м'яку силу та дипломатію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини