СБУ виявила зрадника в лавах ЗСУ: на кого працював

Шпигун був готовий вчиняти диверсії проти українських солдатів

10 червня контррозвідники Служби безпеки України (СБУ) викрили та затримали військовослужбовця ЗСУ, який був завербований так званим "міністерством державної безпеки ДНР". Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці встановили, що за завданням кураторів зловмисник збирав і передавав інформацію про місця дислокації, сили й засоби однієї з аеромобільних бригад ЗСУ, що бере участь у проведенні ООС.

Окрім цього агент ворожої спецслужби заявляв про готовність до проведення активних диверсійних актів проти українських військових. З цією метою чоловік накопичував зброю та засоби ураження, які було виявлено та вилучено під час проведення санкціонованих обшуків.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у створенні терористичної групи чи терористичної організації та тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні затримали зухвалого агента ОРДЛО, який примудрився проникнути всередину Збройних Сил України. Подробиці — в нашому матеріалі.

Додамо, що нещодавно співробітники Служби безпеки України викрили колишнього чиновника Ради національної безпеки і оборони, який був завербований іноземною спецслужбою. Підозрюваний збирав, систематизував і здійснював аналітику даних, що стосуються сфери економіки, внутрішньополітичної обстановки, міжнародних відносин, а також стратегічної співпраці України з ЄС, РФ і Китаєм.

Також на Луганщині затримали чоловіка, якого вважають агентом Федеральної служби безпеки Російської Федерації. За інформацією слідства, підозрюваний, який виявився громадянином України, намагався здійснити теракт у Сєверодонецьку Луганської області.